Publicat el 12/10/2021

El retorn: la vida després de l’ISIS es podrà veure per primera vegada a la capital del Maresme el proper dimecres 20 d’octubre a les 19 h a la sala d’actes de Cafè de Mar

Un any més, Clack impulsa el Docs Del Mes (#DocsDelMesMataró) a la capital del Maresme en un nou cicle que comença aquest octubre i que s’allargarà fins al maig del 2022
El retorn: la vida després de l’ISIS és la pel·lícula guanyadora del Premi del Públic i el Premi del Jurat Jove Reteena al DocsBarcelona 2021.
Després de viatjar per festivals d’arreu del món, el proper dimecres 20 d’octubre arriba a Mataró El retorn: la vida després de l’ISIS. «Apassionant, compassiva, essencial» (Variety), narra la història íntima d’un grup de dones occidentals atrapades pel seu passat com a membres de l’ISIS que clamen per l’oportunitat de reconstruir les seves vides a casa seva.

Shamima Begum (Regne Unit) i Hoda Muthana (EUA) van marxar dels seus països d’adolescents, manipulades per la propaganda terrorista i l’odi de les xarxes socials. La seva partença va omplir titulars d’arreu del món; ara, la seva lluita per tornar a casa ha tornat a envair-los, generant un debat que encén passions a occident.
En un esforç per comprendre els matisos d’una situació complexa, la cineasta catalana retrata amb una proximitat i intimitat sorprenents a la Shamima, la Hoda, la Hafida, la Ouidet, la Nawal i la Kimberly, que relaten les seves colpidores històries, revelant per què es van sentir atretes per l’ISIS, els horrors que van viure sota el seu règim, les seves pors i les seves esperances de cara al futur.
La Shamima ha sigut el centre d’encesos debats al govern, els mitjans i els carrers del Regne Unit i la Hoda va ser assenyalada personalment per l’expresident Donald Trump en un tuit que prohibia el seu retorn als EUA. Ambdues s’han convertit en personatges coneguts arreu del món, en el cap de turc de l’odi contra l’ISIS i les seves històries han arribat a mitjans principals a nivell mundial, com The Guardian, The NY Times, la BBC, o Channel4.
La sensibilitat de Sotorra per observar sense prejudicis posa en evidència la necessitat urgent d’establir un diàleg honest i empàtic entre cultures, religions, gèneres i cosmovisions diferents.

Estrenada a festivals internacionals de gran renom com SXSW, HotDocs, Human Rights Watch NYC i Berlin, Thessaloniki, Zurich IFF o Sheffield Doc Fest, El retorn: la vida després de l’ISIS va formar part de la 2021 Counter-Terrorism Week de la ONU en un panell sobre el retorn de persones vinculades a grups terroristes des de Síria i Iraq, del qual van participar organismes i responsables d’estats membres de la ONU, el Departament d’Estat dels EUA, la República de Kazakhstan i representants de diverses ONGs.

Col·loqui a Cafè de Mar
Docs del Mes és una iniciativa impulsada a Mataró per la cooperativa Clack conjuntament amb el festival DocsBarcelona.

Després de veure la pel·lícula, i com és habitual, l’entitat dinamitzarà un col·loqui obert al públic, en aquesta ocasió amb una persona responsable de l’equip de producció d’El retorn: la vida després de l’ISIS.

El preu de l’entrada general és de 3 euros, 1 euro amb el descompte per a estudiants del TecnoCampus.

Al web de Clack podreu trobar l’agenda de projeccions prevista pels propers mesos.
Lloc: Cafè del Mar,  Carrer Santa Rita, 1 Mataró

Redacció
Imatge i Font: Clack Continguts Audiovisuals

 

 

Deixa un comentari