Publicat el 08/06/2015

L’alcaldessa en funcions, Montserrat Candini, de Convergència i Unió ( CiU) i el portaveu del Partit dels Socialistes de Catalunya (PSC) a Calella, Josep Torres, van anunciar, en roda de premsa, la signatura d’un pacte estable de govern municipal, subscrit per les dues forces polítiques.
D’aquesta manera i com a resultat de les eleccions celebrades el passat 24 de maig, entre CiU (8) i PSC (2) sumarien 10 dels 17 regidors que hi ha al consistori calellenc, formant així un govern estable per a la ciutat pel mandat 2015-2019.
Durant la presentació, Montserrat Candini, va manifestar que: “ara el que cal  és configurar un govern municipal sòlid i amb el PSC, sobretot, coincidim en el relat de ciutat, tal i com ho hem vingut demostrant aquests darrers dos anys que hi ha hagut entre nosaltres un acord d’estabilitat”. A més, Candini va afegir que “he parlat amb totes les forces polítiques i des del primer moment ens hem sentit molt a gust amb el PSC, si bé és cert que amb la CUP pactarem amb algun aspecte puntual, per exemple, hem parlat que podria liderar un important organisme de participació ciutadana”.
Per la seva banda, el portaveu del PSC a Calella, Josep Torres, va explicar que: “després dels resultats electorals, primer vàrem felicitar a CiU pel resultat obtingut. Després, ens ha estat fàcil posar-nos d’acord perquè tal i com diu el nostre lema: primer Calella, per la qual cosa volem continuar treballant i posant-nos d’acord en els grans temes de ciutat per donar continuïtat a aquests darrers dos anys”.
Com també indiquen, el pacte entre CiU i PSC també contempla uns compromisos complementaris entre les dues formacions polítiques relatius al desenvolupament de projectes ja endegats (escola Salicrú, Museu del Turisme, Sala Mozart, Pla d’Usos de la Fàbrica Llobet-Guri, etc.), però a més a més ambdues forces polítiques es comprometen a respectar mútuament les posicions dels seus partits a nivell de Catalunya, pel que fa al procés nacional del país, i respectaran també els acords que tingui Calella en entitats supramunicipals. PSC i CiU tindran plena llibertat de posicionament davant qüestions que es plantegin de caire supramunicipal.
Amb aquest pacte de Govern, Montserrat Candini continuaria com alcaldessa de Calella.

Deixa un comentari