CiU demana al Senat que es faciliti a tots els ciutadans poder acollir-se a l’arbitratge per a intentar recuperar les inversions en preferents | La Clau -Revista gratuïta del Maresme
Publicat el 11/02/2013

Convergència i Unió vol que els petits estalviadors que es van veure afectats per les participacions preferents i que, davant la crisi d’aquests productes, van transformar-los en accions d’entitats financeres que de seguida van patir una important davallada del seu valor, també es puguin acollir al procediment d’arbitratge. 


El portaveu del Grup Parlamentari Català al Senat, Josep Lluís Cleries, ha  entrat avui al registre una moció, que es debatrà i votarà dimarts 19 de febrer, que insta el Govern central a què “els petits  estalviadors que, en moments de gran incertesa sobre el futur d’aquests instruments financers (participacions preferents i instruments híbrids de capital), van transformar aquests productes en accions, com a única via que els oferia l’entitat financera per a salvar els seus estalvis” amb el despropòsit  afegit que “immediatament es va ensorrar el valor d’aquestes accions”, puguin acollir-se a l’arbitratge, ja que aquests afectats també van perdre els seus estalvis.


En aquesta situació s’hi van trobar la gran majoria d’afectats de Caixa Laietana, que posteriorment va quedar integrada a Bankia, una entitat financera que va patir una important caiguda de la cotització en borsa.


Per al Grup Parlamentari Català al Senat, “aquestes persones no poden ser qualificades en absolut com a inversionistes, sinó senzillament petits estalviadors amb una general aversió al risc”. Per això es sol·licita al Govern central que a aquests ciutadans se’ls doni també l’opció de poder-se acollir al procediment d’arbitratge, tal i com ja es fa amb els afectats de les participacions preferents i altres instruments híbrids. L’objectiu és que aquests petits estalviadors “puguin aconseguir una solució satisfactòria per a mantenir els seus estalvis”.


Josep Lluís Cleries, assenyala que aquesta mesura beneficiaria la majoria d’afectats de Caixa Laietana 

Deixa un comentari