Publicat el 24/09/2018

L’acte de proclamació del veredicte d’aquesta convocatòria serà acollit a l’Ateneu de la Fundació Iluro (La Riera 92 de Mataró), el dimarts, 20 de novembre

La 60a convocatòria del Premi Iluro, convocat per la Fundació Iluro i dotat amb 4.500 euros i la publicació de l’obra, ha rebut en termini cinc treballs que optaran al Premi Iluro d’enguany.
En aquesta ocasió, a més de les investigacions històriques s’han convocat específicament al certamen tots els treballs relacionats amb les humanitats i les ciències socials. De la mateixa manera, l’àmbit territorial d’estudi també s’ha obert i han pogut concórrer obres que no siguin exclusivament centrades a Mataró o al Maresme, sinó de qualsevol àmbit territorial en què Mataró o el Maresme tinguin una presència destacada o un interès especial.

Els títols dels treballs presentats per ordre de recepció són:

1) Sant Andreu de Llavaneres – 1548 – 2000
2) Joan Pujol (Mataró, segle XVI) o la poesia en el seu context
3) Mataró 1939-1945, La repressió – Paisatge humà després d’una guerra
4) Les batllies rurals – Estudi del cas de la família de Tria de Sant Martí d’Arenys
5) Una relació d’amistat

L’acte de proclamació del veredicte de la 60a convocatòria serà acollit a l’Ateneu de la Fundació Iluro (La Riera 92 de Mataró), el dimarts, 20 de novembre, a les 19.30 h.
Durant l’acte, Alexis Serrano, director de l’Arxiu Comarcal del Maresme i membre del jurat del premi pronunciarà la conferència 60 anys de Premi Iluro de Monografia històrica, versant sobre l’evolució i els moments de canvi del premi així com també en relació als membres del jurat que n’han format part i dels premiats que s’han succeït els darrers 6 decennis.

www.premiluro.cat –  #premiluro2018
Fundació Iluro La Riera 96, 2n –  Mataró. Tel. 93 790 84 74 fundacio@fundacioiluro.cat

Deixa un comentari