Publicat el 05/07/2019

El Govern denunciarà l’atac al centre de MENA

Un grup organitzat va atacar ahir al vespre un centre de menors tutelats per la Generalitat al Masnou. L’episodi va acabar amb cinc ferits lleus, entre ells menors que han requerit d’atenció mèdica, així com un agent dels Mossos.

El Departament de Treball, Afers Socials i Famílies condemna un cop més aquests atacs “intolerables”, i més tenint en compte que són centres “de màxima protecció, que acullen les persones més vulnerables i que són un servei públic”. Ha reiterat el seu rebuig frontal a aquestes actituds “violentes” en espais on viuen menors sota la protecció del Govern, i ha anunciat que posarà en marxa el seu equip jurídic per denunciar els fets. L’atac es va produir després de la detenció diumenge d’un menor per intent d’agressió sexual a una noia al Masnou. Els Mossos d’Esquadra van detenir una persona per atemptat a l’autoritat però ja ha quedat en llibertat.

Abans de l’atac, els agents van evitar que dues mobilitzacions de signe contrari es trobessin, una d’elles convocada per la Xarxa d’Acollida Popular del Masnou. Un grup contrari a la presència de MENA al poble es va dirigir després cap a l’alberg, custodiat pels Mossos.

Alguns menors es van pujar a la teulada del centre per burlar-se dels concentrats. “Avui els fem fora” o “Veniu a robar-nos el mòbil” eren algunes de les expressions que cridaven les persones que protestaven.

“Exigim que la justícia actuï amb la màxima contundència davant d’aquest tipus d’actituds de tanta gravetat i que no s’han de tornar a repetir”, apunta Afers Socials, que ha volgut agrair la feina i el compromís dels educadors i de la resta d’equips professionals dels centres, especialment en aquestes situacions “tan complexes”.

Al Masnou hi ha 50 places per a menors sota protecció de la DGAIA des del mes de setembre del 2018.

Els Mossos han obert diligències per investigar els fets, tot i que recorden que aquest no és un problema estrictament policial.

ACN.

 

Deixa un comentari