Publicat el 02/02/2022

L’Ajuntament de Tiana proposa la cessió d’un terreny municipal per a la construcció d’un nou CAP

 

El solar proposat és un terreny destinat a equipament que actualment s’usa com a aparcament lliure

 

L’Ajuntament de Tiana ha proposat la cessió del terreny municipal destinat a equipament del carrer Pompeu Fabra a la Generalitat, per a la construcció d’un futur Centre d’Atenció Primària (CAP) al municipi. Així ho ha traslladat avui l’alcaldessa, Marta Martorell, a la directora de Barcelonès Nord i Maresme del Servei Català de la Salut, Anna Puente.
En la reunió hi han assistit també d’altres responsables de salut de la zona, com els representants de Barcelona de Serveis Assistencials (BSA), l’empresa proveïdora de l’àrea i la regidora de Salut Pública de l’Ajuntament de Tiana, Gemma Rosés.

La construcció d’un nou CAP a Tiana és una de les majors necessitats del municipi ja que la població de la vila ha augmentat de manera considerable els darrers anys i actualment ja supera els 9000 habitants.
El nou CAP permetrà millorar els serveis assistencials, comptar amb més recursos, amb més hores d’especialistes i de professionals mèdics, i amb unes instal·lacions adequades i dimensionades al volum actual de la població. Aquesta era una demanda veïnal, del consistori i dels propis professionals sanitaris de l’ambulatori de feia molt de temps.

L’alcaldessa Marta Martorell ha volgut destacar que “aquesta és una magnífica notícia per a Tiana”, i ha reconegut amb satisfacció després de la reunió que “tenim llum verda per tirar endavant la cessió dels terrenys perquè la Generalitat està d’acord també en la necessitat que Tiana disposi d’un nou CAP”.
En aquest sentit, BSA, l’empresa proveïdora de la salut pública a l’àrea de Tiana, ja ha elaborat un informe favorable de la necessitat d’un nou Centre  d’Atenció Primària al municipi. Aquesta és l’altra premissa necessària, a banda de disposar d’un solar, per a que la Generalitat activi el projecte.
“Nosaltres hem fet els deures, i hem trobat un solar que garanteix l’accessibilitat i totes les condicions per poder acollir el CAP” ha explicat Martorell, en referència al terreny destinat a equipament usat actualment com a aparcament lliure.
A partir d’aquí, la responsable de Salut de la Generalitat s’ha compromès a examinar-ne la seva idoneïtat i concretar una propera trobada entre els tècnics del Departament i els del consistori. Paral·lelament, s’iniciarà l’elaboració del Pla funcional del nou CAP.

L’alcaldessa ha manifestat que quan hi hagi llum verda definitiva al terreny proposat i el vistiplau dels tècnics de la Generalitat, s’obrirà la fase de contacte amb els veïns perquè puguin conèixer l’evolució del projecte.
“Ara més que mai es necessita invertir tots els recursos necessaris per enfortir un servei públic com és el sanitari. Aquesta millora suposarà donar resposta a una de les demandes més importants dels nostres veïns i veïnes i, també, dels mateixos professionals de l’ambulatori que no disposaven de l’espai adequat per a desenvolupar la seva feina”, reconeix l’alcaldessa.

La Generalitat es compromet a elaborar un Pla de millora de l’actual servei, mentre no arribi el CAP
Respecte les reiterades queixes sobre el funcionament actual del consultori en aspectes d’assistència i organització, la responsable de la Generalitat s’ha compromès a elaborar un Pla de millora de l’atenció a la ciutadania al municipi de Tiana, amb propostes noves i concretes perquè la situació millori.
La insatisfacció pel servei prestat actualment no és nova i, tant el consistori, com els veïnes i les veïnes se n’han queixat per diferents vies des de fa molt de temps.

 

Redacció
Imatge i font: Ajuntament de Tiana

Deixa un comentari