Publicat el 18/11/2019

El nou centre donarà cobertura a més de 300.000 residents de l’àmbit territorial de Badalona, Sant Adrià de Besòs i Baix Maresme. Amb aquest servei es garanteix la demanda d’atenció continuada i urgent fora de l’horari habitual dels CAP

La consellera de Salut, Alba Vergés, el passat divendres va inaugurar el nou Centre d’Urgències d’Atenció Primària (CUAP) Badalona acompanyada per l’alcalde de la ciutat, Álex Pastor i regidors i regidores de la corporació municipal. El nou centre ha entrat en funcionament avui dilluns 18 de novembre i donarà cobertura d’atenció continuada i urgent les 24 hores del dia a tota la ciutat de Badalona i a les localitats de Tiana, Montgat, Alella, El Masnou, Teià i Sant Adrià de Besòs, és a dir, a un total de més de 300.000 persones.

El nou CUAP, ubicat en les mateixes instal·lacions del Centre d’Atenció Primària (CAP) Dr. Robert de Badalona, permetrà millorar l’atenció a les urgències de mitjana i baixa complexitat. Durant la visita, la consellera ha destacat que amb “aquesta inauguració es garanteix la demanda d’atenció continuada i urgent fora de l’horari habitual dels CAP i es resol un dèficit històric que fins ara patien Badalona, el Barcelonès Nord i el Baix Maresme”. La titular de Salut ha subratllat també que la seva posada en marxa ha de servir per “esponjar les urgències dels hospitals de referència, l’Hospital Municipal de Badalona i l’Hospital Germans Trias i Pujol, i contribuir també a millorar els fluxos assistencials de l’hivern, quan hi ha un 6% més d’activitat a urgències”.

A més, Vergés ha explicat que el nou servei també permetrà “garantir millor la continuïtat assistencial de la població amb patologia crònica”, reduint les derivacions inadequades als serveis d’urgències hospitalàries i atenent aquests pacients en el lloc més adequat, en funció del procés que pateixin en cada moment.

L’alcalde de Badalona, Álex Pastor, ha explicat que “és una gran notícia la inauguració d’aquest centre, que dona servei a Badalona i al seu entorn, i ens permet descongestionar l’atenció primària de la nostra comarca”. Pastor ha destacat “la bona coordinació dels diferents equips de treball sanitari que hi ha Badalona, una ciutat de referència en l’àmbit de la sanitat i on els serveis assistencials són un valor afegit”.

En el nou CUAP, hi treballaran 24 professionals, 13 metges i 11 infermers, a banda de personal administratiu i altres perfils tècnics, A més, diferents metges de família del territori faran guàrdies al centre.

El nou CUAP Badalona disposarà de la següent cartera de serveis:
1- Triatge MAT (Sistema Andorrà de Triatge).
2- Atenció a les urgències de mitja i baixa complexitat de medicina general, pediatria i infermeria.
3- Atenció a les urgències d’alta complexitat: Suport vital avançat: Valoració, detecció precoç, orientació diagnòstica i estabilització inicial de qualsevol situació de risc imminent de mort, fins a l’arribada de les unitats de SVA del SEM.
4- Procediments programats d’infermeria, garantint la continuïtat assistencial.
5- Continuïtat assistencial dels pacients PCC/MACA: valoració i estabilització de les descompensacions, amb estades de fins a 6 h.
6- Proves diagnòstiques: Radiologia (24 h)  – Analítica química seca bàsica (bioquímica, hemograma, INR, d-   dimer, troponines, pro-BNP i tires d’orina) – ECG (electrocardiograma) – Pulsioxímetre
7- Atenció domiciliària centralitzada: Urgències – Visites programades: Infermeria i PCC/MACA (7×24).
8- Atenció a patologia traumatologia. Es crea una aliança amb Badalona Serveis Assistencials (BSA) per derivar els pacients amb patologia traumàtica més complexos.

Signatura al Llibre d’Honor i reunió amb l’alcalde Pastor i la regidora González
Abans de visitar Centre d’Urgències d’Atenció Primària (CUAP) Badalona, la consellera Vergés va visitar la Casa de la Vila i ha signat al Llibre d’Honor de l’Ajuntament de Badalona. Posteriorment, es va reunir amb l’alcalde de Badalona, Álex Pastor, i amb la segona tinenta d’Alcaldia i regidora de l’Àmbit de Salut, Habitatge i Recursos Interns, Teresa González.

Deixa un comentari