Publicat el 28/02/2023

Diumenge 5 de març, a les 12 h, s’inaugurarà l’exposició “Centelles, objectiu proper”, amb fotografies d’Agustí Centelles. Coincidint amb l’acte, quedarà també inaugurada la sala del Museu dedicada al fotògraf que va residir 30 anys a Premià de Mar.

 

 

L’exposició presenta imatges de dues èpoques diferenciades: una primera presenta fotografies que retraten el món rural i de comarques en dos períodes diferents: un primer, just abans de la Guerra Civil, de temàtica rural, com la collita de la patata del Maresme, i un segon situat entre finals dels anys 50 i principis dels 60, quan Centelles ja residia a Premià de Mar i feia fotografies del seu entorn.
La mostra que s’inaugura diumenge es podrà visitar fins al 25 de juny.

Acord de l’Ajuntament amb la família Centelles
Aquesta exposició és el primer fruit de l’acord assolit amb Sergi Centelles, fill del fotògraf, a finals de l’any passat, a partir del qual l’Ajuntament es va comprometre a crear el fons gràfic i documental dedicat al fotoperiodista, que quedarà incorporat com a arxiu municipal.

L’acord incloïa també la inauguració de la sala “Agustí Centelles i Ossó” al Museu de l’Estampació i l’exposició que obre les portes diumenge al Museu, amb material de la propietat de Sergi Centelles, que ara passa a mans municipals.

Agustí Centelles va néixer a València el 1909 i va morir a Barcelona el 1985. És considerat un pioner de fotoperiodisme, amb una obra que narra moments històrics, com la Guerra Civil Espanyola, però també escenes de la vida quotidiana de Catalunya i de Premià de Mar.

 

Redacció
Imatge i font: Ajuntament de Premià de Mar

 

Deixa un comentari