Publicat el 10/12/2018

El 14 de desembre es presenta el llibre “Sant Andreu de Llavaneres. Història gràfica 1880-1980”, obra de Joan Devesa i Lluís Albertí

Saps com era la vila de Llavaneres a finals del s.XIX? Vols descobrir com ha crescut i com han canviat els indrets que coneixes? El proper divendres 14 de desembre, cita ineludible a l’església parroquial, ja que s’hi presenta el llibre de fotografies antigues “Sant Andreu de Llavaneres. Història gràfica 1880-1980”, editat per l’ajuntament de Sant Andreu de Llavaneres i realitzat per Joan Devesa i Lluís Albertí.

El llibre està format per unes quatre centes pàgines amb més de tres-centes fotografies que procedeixen de l’arxiu d’en Quim Bertran, de l’arxiu municipal i també d’altres arxius i particulars. Està estructurat en diversos capítols formats per vistes generals, verals i carrers; les diverses festes al llarg de l’any; les activitats econòmiques com la pagesia, indústria, oficis, etc.; les activitats culturals com el teatre, corals, ballets i les esportives des del futbol, golf, etc. També hi trobarem els espais naturals com el molí d’en Cabot, els llocs de culte com l’església antiga i les diverses capelles. S’hi poden veure també imatges de les nevades i rierades, de l’ensenyament, de l’estiueig i de la postguerra, entre altres temes.
El regidor de Cultura i Festes, Xavier Noms, ha explicat que «és una obra imprescindible a les llibreries de tots els veïns i veïnes, que relata amb imatges la nostra història i tradicions. Ens permet conèixer en profunditat la nostra vila i, a la vegada, els nostres ancestres i a nosaltres mateixos».

 

Deixa un comentari