Publicat el 27/10/2020

Al cementiri, caldrà garantir les mesures de neteja de mans, distància física i neteja i desinfecció de les instal·lacions

Protecció Civil de la Generalitat, davant la proximitat de la festivitat de Tots Sants els dies 31 d’octubre i 1 de novembre, ha presentat al PROCICAT les principals recomanacions per tal de celebrar aquesta festa amb seguretat i complint totes les mesures i restriccions per la COVID-19.
Les recomanacions afecten, d’una banda la celebració de la Castanyada sobretot la tarda-nit del 31 d’octubre, i de l’altra la visita als cementiris el dia 1 de novembre per retre el tradicional culte als difunts.
A nivell general, cal tenir en compte el marc normatiu actual que prohibeix les trobades i reunions de més de 6 persones tret que siguin totes convivents, tant en l’àmbit públic com privat; la prohibició del consum compartit de begudes alcohòliques a la via pública; la prohibició de fumar a la via pública i espais a l’aire lliure si no es pot respectar la distància interpersonal de 2 metres, i, finalment, l’ús obligat de la mascareta.

Pel que fa a Premià de Dalt, enguany s’ha suprimit l’autobús que connectava els diversos barris amb el cementiri com a mesura preventiva.
Sí que es manté l’acompanyament musical que enguany serà a càrrec dels músics Dani Tomàs i Eduard Adalid, d’11.30 a 13.30 hores.

Celebració de Misses
Se’n faran les següents:
– 11.00 h, a la Parròquia de Sant Pere
– 12.30 h, al Santuari de la Mare de Déu de la Cisa
– 17.00 h, a l’Ermita de Sant Sebastià del cementiri municipal
– 19.00 h, a la Parròquia de Sant Pere

 Recomanacions i mesures de seguretat a Premià de Dalt
Amb aquesta situació, l’Ajuntament de Premià de Dalt posa en marxa una sèrie de mesures de seguretat per a les persones que es desplaçaran al cementiri municipal dissabte 31 d’octubre i diumenge 1 de novembre.
Control de l’aforament a càrrec de personal municipal
Entrades i sortides diferenciades sempre que sigui possible.
Obligació de portar mascareta en tot moment.
No es pot menjar ni beure dins els cementiris.
Adoptar mesures de neteja i desinfecció periòdica adequades a la intensitat d’ús de les instal·lacions i al nombre d’usuaris, amb especial atenció a les zones i espais d’ús comú.
Aforament limitat a l’Ermita de Sant Sebastià que hi ha al cementiri
Les persones podran acostar-se a dipositar flors en els nínxols mantenint les mesures d’higiene i respectant sempre la distància física entre no convivents.
El cementiri disposarà de papereres per dipositar-hi residus; així com dispensadors gel hidroalcohòlic en llocs accessibles i visibles.
Es recomana les persones visitants limitar el temps d’estada al cementiri i limitar l’ús de bancs i seients.

 

Deixa un comentari