Publicat el 07/02/2023

La 41a Rua de Carnestoltes recorrerà els carrers dels barri de Llefià el dissabte 18 de febrer. El Carnaval Infantil a Bufalà es celebrarà diumenge 19

 

 

 

El dissabte 18 de febrer es celebrarà la 41a Rua de Carnestoltes a Llefià i, un dia després, diumenge dia 19, el Carnaval Infantil a Bufalà. Les activitats estan organitzades per l’Ajuntament de Badalona, la Comissió de Cultura de Llefià, la Comissió de Carnestoltes i la Comissió de Carnestoltes Bufalà.

La Reina Carnestoltes, acompanyada de la seva cort, farà, el dissabte 18, a les 17 hores, la lectura del pregó de Carnaval des del balcó del Centre Cívic Torre Mena, proclamarà el seu regnat i convidarà la ciutadania a la disbauxa i a la festa. Posteriorment encapçalarà la Rua de comparses que recorrerà diferents carrers de Llefià.
A les 19 hores s’iniciarà, a la plaça de Trafalgar, el ball de disfresses amb un grup de versions per no parar de ballar. Les inscripcions en línia (www.carnestoltes.llefia.org) per a la participació a la rua es tancaran el dia 16 de febrer.

Diumenge 19 de febrer, la Reina Carnestoltes es traslladarà al barri de Bufalà, davant de la masia de Ca l’Andal per iniciar, a les 11.30 hores, la rua infantil. A les 12.30 hores començarà el ball de disfresses amb un espectacle d’animació infantil al parc de Can Barriga.

Activitats del Carnaval 2023

Dissabte 18 de febrer
41a Rua de Carnestoltes a Llefià.

Pregó de la Reina Carnestoltes. Al Centre Cívic Torre Mena, a les 17 hores, arribarà la Reina Carnestoltes, la Nimfa del Mar, la Nimfa del Vi i la resta de la seva Cort. Pregó de Carnaval des del balcó del Centre Cívic Torre Mena.

Rua de Carnestoltes. A partir de les 17.30 hores. Aquest és l’itinerari previst: Centre Cívic Torre Mena, avinguda del Marquès de Sant Mori, carrer de Pérez Galdós, ronda de Sant Antoni de Llefià, avinguda del Doctor Bassols, avinguda del Marquès de Sant Mori i plaça de Trafalgar. La rua anirà amenitzada per la xaranga Harpo’s Ban.

Ball de disfresses. A la plaça de Trafalgar, a partir de les 19 hores. Concert del grup de versions Aquarium.

Lliurament de premis. A la mateixa plaça de Trafalgar, a les 20 hores. Es lliuraran diversos premis a les comparses guanyadores de les categories d’adults, infantil i per parella o individual a la més treballada, la més divertida, la més original i la més reivindicativa. I a més, un premi especial a la comparsa que el jurat consideri millor. L’entitat guanyadora d’aquest premi es quedarà al llarg de l’any amb la màscara creada pel Cercle Artístic i atorgada des de l’any 1993.

Diumenge 19 de febrer

-Carnaval Infantil a Bufalà
-Concentració de comparses. A la masia Ca l’Andal, a les 11 hores.
-Rua infantil amb la Reina Carnestoltes i les nimfes. Començarà a les 11.30 hores, començarà a Ca l’Andal i recorrerà els carrers de la Independència i el de la Sardana, l’avinguda d’en Martí Pujol i acabarà al parc de Can Barriga. La rua anirà amenitzada per la xaranga Harpo’s Ban.
-Ball de disfresses. Parc de Can Barriga, a les 12.30 hores.
Animació infantil i familiar amb el grup Pentina el Gat.

Altres activitats de Carnaval

Dissabte 18 de febrer

-Rues de Carnestoltes
A les 17 hores, a la plaça de la Plana. A càrrec de Bufons del Toc.
A les 17 hores, a la plaça de Lola Anglada. A càrrec de les associacions de veïns de Canyadó i d’Iris-Sol Casagemes.
Final de festa. Ball del Tabalot
A les 19 hores, a la plaça de la Vila. A càrrec de Bufons del Toc.
Ball de Carnaval
22 hores, a la plaça de la Plana. A càrrec de la Comissió de Festes de Badalona.

Dissabte 25 de febrer 

-Enterrament de la sardina a l’EscorxadorParc de l’Escorxador, a càrrec de Bèsties i Diables de La Salut.Activitats familiars, de 10 a 13 hores17 hores: Cercavila de l’extermini
19.30 hores: Incineració de la sardina
20 hores: Lluïment de les colles participants
20.30 hores: Sardinada popular

 

Redacció
Imatge i font: Ajuntament de Badalona

 

Deixa un comentari