Publicat el 20/04/2019

A més de la VII Fira de Sant Jordi i la XL Fira del Llibre la ciutat acull activitats als barris de Sant Roc, la Salut, Pomar o Bufalà, a les biblioteques, a l’Espai Betúlia i al Teatre Principal

El carrer de Francesc Layret tornarà a acollir dimarts, 23 d’abril, Diada de Sant Jordi, una àmplia mostra de les entitats de cultura popular catalana i d’entitats de caràcter solidari que conviuran amb les roses de Sant Jordi i d’altres productes amb els símbols de la Diada.

Però també els barris de Sant Roc, la Salut, Bufalà i Pomar ofereixen al llarg de tot el dia 23 diferents activitats culturals. Dissabte 27 d’abril la Diada arriba a Bufalà i a l’església Sant Josep on l’Orfeó Badaloní celebra el seu tradicional concert de Sant Jordi. I diumenge 28, al Teatre Principal, el clàssic espectacle de danses tradicionals de l’Esbart Sant Jordi tancarà les activitats de la Diada de Sant Jordi programades a Badalona.

XL Fira del Llibre
Tindrà lloc durant el diumenge 21, dilluns 22 i dimarts 23 d’abril, a la plaça de la Vila, amb la participació de les llibreries Abacus, Re-Read, Saltamartí, El Full i P-Books. El dia abans de Sant Jordi, diumenge 22 d’abril, més d’una trentena d’autors i autores passaran per la Fira signar els seus llibres.

VIII Fira de Sant Jordi
Una nova edició de la Fira de Sant Jordi tornarà a omplir, durant tot el dimarts 23 d’abril, el carrer de Francesc Layret de parades amb la presència d’una nodrida representació de les entitats de cultura popular catalana i entitats solidàries amb activitats adreçades a tots els públics, parades de llibres, flors i tot un reguitzell de productes singulars relacionats amb els símbols de la Diada.

Biblioteques de Badalona
A la plaça de la Vila, al llarg de tot el dimarts 23 d’abril, les biblioteques de la ciutat han preparat tallers i conta contes. Al matí seran els petits lectors de 0 a 3 anys que gaudiran de la narració d’un conte, i a la tarda contes a partir dels 5 anys. Per finalitzar l’espai de tertúlia literària sortirà al carrer amb Jordi Font-Agustí.

Espai Betúlia
El 23 d’abril a les 11 hores tindrà lloc la Ruta literària Pompeu Fabra. Ruta literària guiada pels espais de la ciutat de Badalona on va transcórrer la vida de Pompeu Fabra.

Sant Roc
El dia de Sant Jordi, els barris de Badalona Sud celebraran la diada amb una festa que sota el nom de “Sant Jordi De Fàbula! Llibres, dracs i roses per la Convivència”, dinamitza l’espai públic per promoure la convivència i l’expressió del pluralisme cultural.
Al Teatre Blas Infante, de 10 a 13 hores, Jocs Florals i actuacions artístiques dels alumnes de secundària.
A la plaça de Sant Elies, també de 10 a 13 hores, paradetes de llibres de la Fundació Ateneu Sant Roc i lliurament de premis dels Jocs Florals als alumnes de primària.
A la Biblioteca i Centre Cívic de Sant Roc, a la mateixa hora, de 10 a 13 hores, jornada de portes obertes, visites guiades a l’exposició “Coneguem els forjadors de la festa”, racó de contes amb Laura del Barret i tallers.
A la plaça de Sant Elies, a les 17.30 hores, es faran diversos tallers com els de grafiti i percussió com a novetat d’enguany, i es mantenen els de cultura popular tradicional: com fer-se portador d’elements i balls i danses tradicionals. A més hi haurà les activitats i tallers organitzats per entitats i recursos dels propis barris del sud de Badalona i d’altres indrets de la ciutat.

Aquesta jornada, de caràcter festiu, forma part del procés comunitari que impulsen l’Ajuntament de Badalona, el Consorci Badalona Sud, amb la col·laboració del Projecte d’Intervenció Comunitària que promou la Fundació Surt i l’Obra Social ”la Caixa” i que en l’àmbit educatiu es concreta en el marc del Pla Educatiu d’Entorn.

La Salut.
Al passeig de la Salut, durant tot el dia s’han organitzat diverses activitats culturals. A la plaça d’Antonio Machado, de 17 a 19 hores, hi haurà tallers per infants. Ho organitza PDC La Salut – Llefià i entitats del territori.

Pomar.
El 23 d’abril, es podrà escoltar a Ràdio Pomar un programa especial de Visitants Ocults: llegendes, literatura, radio teatre, etc. Ho organitza l’associació sociocultural  Districte Apatxe

Bufalà.
Dissabte 27 d’abril, de les 11 a les 14 hores, tallers per a infants i adults al parc de Can Barriga, organitzats per l’Associació de veïns de Bufalà.

Centre Parroquial Sant Josep
També dissabte dia 27 d’abril, a les 21 hores, a l’Església Sant Josep, l’orfeó Badaloní celebra el seu tradicional Concert de Sant Jordi amb un extens repertori de sardanes. Acte inclòs dins dels actes commemoratius del 150è aniversari de la Parròquia de Sant Josep. Ho organitza: Cor Orfeó Badaloní, Cor Sellarès de Gavà i Cobla Contemporània. Els preu de l’entrada és de 10 €.

Teatre Principal
Diumenge 28 d’abril, a les 21 hores, l’Esbart Sant Jordi de l’Orfeó Badaloní oferirà la Ballada de Sant Jordi. El preu de l’entrada és de 10 €.

Deixa un comentari