Publicat el 15/11/2022

L’Escola de Teixits de Canet de Mar de la Diputació de Barcelona celebrarà el proper dissabte, 19 de novembre, a les 13 hores, l’acte central de commemoració del seu centenari

 

 

 

La presidenta de la Diputació de Barcelona, Núria Marín, encapçalarà l’esdeveniment. A l’acte del centenari de l’Escola de Teixits també participaran l’alcaldessa del municipi, Blanca Arbell; el diputat d’Educació de la corporació, Josep Monràs; el director de l’Escola de Teixits, Miquel Soler i el director general de negoci d’Eurecat, Miquel Rey, entre d’altres.

Per commemorar la data del seu naixement, que precisament se celebra el mateix 19 de novembre, el centre oferirà després dels parlaments de les autoritats, visites guiades a les instal·lacions.
Així mateix durant el decurs de la celebració la presidenta Marín descobrirà una placa commemorativa del centenari de l’Escola.

L’Escola de teixits va néixer el 1922 amb la missió de ser una centre de formació tècnica completa de directors i tècnics especialistes i també un nucli d’investigació dels avanços tecnològics tèxtils per esdevenir referència nacional en la indústria tèxtil.
Fins al 2011 va ser escola universitària d’enginyeria tèxtil adscrita a la UPC. A partir del 2007 va enfortir l’activitat d’investigació i va passar a ser el centre de recerca i transferència de tecnologia tèxtil (CRTTT).
Actualment és una de les 11 seus corporatives d’EURECAT, el centre tecnològic de Catalunya. Des del 2013 també allotja el departament tèxtil moda de l’Institut Domènech i Montaner que ofereix formació professional dual.

Celebració del centenari :
Dia:     Dissabte.19 de novembre
Hora: 13 hores
Escola de teixits de Canet de Mar. Plaça Indústria, 1

 

Redacció
Imatge i font: Diputació de Barcelona

Deixa un comentari