Publicat el 26/04/2022

El badaloní Tomàs Molina, popular presentador i cap de meteorologia de Televisió de Catalunya, serà l’encarregat de llegir el pregó d’enguany

 

 

Ja s’ha presentat el programa de les Festes de Maig de Badalona, que enguany, després de dos anys de pandèmia que han impedit celebrar-les amb normalitat, tornaran a convertir els carrers de la ciutat en un immens escenari ple d’actes festius tradicionals, musicals, teatrals, culturals i esportius per al gaudi de la ciutadania.
Entre les activitats més destacades del programa de festes, com sempre, destaca el piromusical, la tradicional Cremada del Dimoni i entre les propostes musicals de les festes destaquen artistes com Manel, Fangoria, The Tyets, Ginestà, El Petit de Cal Eril o Roba Estesa

Tomàs Molina, pregoner d’enguany
Divendres 6 de maig a les 19 hores, el badaloní Tomàs Molina, popular presentador i cap de meteorologia de Televisió de Catalunya, serà l’encarregat de llegir el pregó que iniciarà les festes des del balcó de la Casa de la Vila. L’acte comptarà amb un intèrpret de llenguatge de signes per a persones amb discapacitat auditiva i es podrà seguir en directe a través de Ràdio Ciutat de Badalona i Televisió de Badalona.

Després del Pregó, a les 20 hores, també a la plaça de la Vila, actuarà Las Karamba, un grup de dones que representa un còctel de cultures de diversos països i que fusiona diferents estils musicals amb l’objectiu de projectar continguts que creïn consciència, que impulsin noves generacions i, a la vegada, que puguin contagiar alegria i il·lusió a tot el públic.
La primera jornada de les Festes de Maig es tancarà amb la Nit del Mono, organitzada per la Comissió de Festes de Badalona.

Arts Arnús i primers concerts al passeig Marítim
El Parc de Can Solei i de Ca l’Arnús serà escenari dissabte 7 i diumenge 8 de maig de l’Arts Arnús, una programació d’actuacions adreçades a tots els públics que inclou una acurada selecció de les novetats musicals badalonines: Mar Serra Grup, Jero Guitar i Josep Traver & Martí Serra; i dues destacades propostes nacionals: El Petit de Cal Eril i Ginestà.

Dissabte 7 de maig el passeig Marítim de Badalona acollirà la primera gran nit de concerts de festes. La jornada començarà a les 21 hores amb l’actuació d’El Último Mono, un grup badaloní que va guanyar el concurs de música de Badalona de l’any 2020 i que ofereix un pop-transgressiu amb influències de grups com Extremoduro o Led Zeppelin.

Després, a les 22 hores, els mataronins The Tyets continuaran animant la festa amb la seva proposta de música urbana, una barreja de trap, reggaeton i ritmes llatins. En el transcurs de l’acte s’ha presentat també el dossier Sant Anastasi i el Dimoni, el primer d’una col·lecció de dossiers amb una proposta pedagògica dirigida a educadors. Amb aquesta iniciativa es vol oferir una eina per poder transmetre la Festa com a patrimoni immaterial i llegat cultural, i més concretament per aprendre sobre les Festes de Maig des de l’escola, i també des de l’àmbit de l’educació no reglada, des de l’àmbit familiar i del privat.

El dossier estarà disponible en versió digital al web de l’Ajuntament de Badalona, i a més es podrà adquirir físicament en el Museu de Badalona. Es tracta d’un treball del Servei de Cultura i Xitxarra, Grup d’Estudis de la Festa, en col·laboració amb el departament d’Educació i el Museu de Badalona. Per a la seva presentació s’ha comptat amb Marc Abril, en representació d’Estudis de la Festa i autor de part dels textos, i Paloma Herrero, educadora i presidenta de Diables Badalona, que és qui ha coordinat la part pedagògica.
Programa:  http://festesdemaig.cat/programa/

 

Redacció
Imatge i font: Ajuntament de Badalona

 

 

Deixa un comentari