Publicat el 01/03/2022

Dins els actes de la celebració dels 150 anys de Ca l’Antiga de Teià, el passat 25 de febrer es va inaugurar l’exposició Mar, amb la presència d’artistes i autoritats del municipi

 

 


L’espai cultural Ca l’Antiga és una associació sense ànim de lucre que proposa exposicions, conferències, concerts, lectures, espectacles… El seu objectiu és promoure noves idees artístiques, donar a conèixer els artistes, autors i músics, així com les seves obres, alhora que se n’afavoreix la comprensió i difusió.

Enguany celebren un programa d’actes al voltant del seu 150 aniversari. Concebut com una mirada al passat i, tanmateix, amb una visió de futur. Segons també expliquen, volen ultrapassar els límits de Ca l’Antiga i projectar el seu entorn, el poble de Teià, el Maresme, el mar, la muntanya, les seves gents, les seves obres. “Un sobrevol històric, social, cultural i artístic del lloc i el seu entorn de la mà d’artistes, escriptors, historiadors, científics, erudits i professionals, amateurs i afeccionats que tenen en comú un cert encís i estimació pel Maresme”, asseguren.
I precisament, aquest recorregut visual el faran amb obres artístiques i literatura: “Els qui estimen o se senten inspirats per paisatges maresmencs, arquitectures sumptuoses o senzilles, històries i tradicions, ho aboquen en la pintura, la fotografia, el dibuix, l’escultura, les novel·les, els poemes…” Les seves obres acompanyaran a Ca l’Antiga del 22 de febrer a l’11 de novembre. Seran, en total, 30 setmanes “d’exposicions, conferències, actuacions, recitals, trobades eno-gastronòmiques, fires i més experiències culturals per gaudir i encarar un aniversari amb un repàs crític i alhora de valorització del territori i la seva gent, que permeti conèixer-los i estimar-los amb una mirada activa cap al futur”.

La mostra ‘El mar’ obre, doncs, aquest cicle d’activitats que podeu consultar complet al web de l’entitat: www.calantiga.org.
Pel que fa a les exposicions que s’aniran proposant amb els referents ‘Muntanya’, ‘Història’, ‘Vida’, ‘Patrimoni’ i ‘Art’ inclouran més de 250 obres originals d’artistes, des del Noucentisme fins als moments més actuals, amb una gran diversitat d’expressió plàstica: pintura, dibuix, il·lustració, gravat, aquarel·la, mosaic, tapís, fotografia i escultura.

Redacció
Imatge i font: Ca l’Antiga Teià

Deixa un comentari