Publicat el 18/04/2020

L’aportació s’emmarca dins la cessió de material que el centre tecnològic ha fet les darreres setmanes a hospitals i a organismes, per ajudar a pal·liar la falta de material front al coronavirus

La seu del centre tecnològic Eurecat a Mataró ha cedit material de protecció individual procedent dels seus laboratoris, així com mascaretes fetes a la seu de Canet de Mar a l’Hospital de Mataró. La donació, que ha inclòs 4.000 guants, 500 peücs, 60 bates, mascaretes i ulleres de protecció, s’emmarca dins la cessió de material que el centre tecnològic ha fet les darreres setmanes a hospitals i a organismes.

Dins de les accions d’Eurecat per combatre el Covid-19, Eurecat, la Diputació de Barcelona, a través del seu Centre de Recerca i Transferència de Tecnologia Tèxtil de Canet de Mar – Escola de Teixits de la corporació, i la startup catalana Treematernity han fabricat 3.000 cinturons de monitoratge fetal d’un sol ús per a dones embarassades, que són un complement de registre de benestar fetal emprat a les sales de parts.
Els cinturons, que s’anomenen Belty, permeten evitar la reutilització de les corretges tradicionals i la càrrega bacteriana que això comporta, de manera que ofereixen més seguretat davant del coronavirus.
En les darreres setmanes, el centre tecnològic ha mobilitzat les capacitats multitecnològiques a les seves diferents seus per fer front al Covid-19, les quals engloben el desenvolupament de dispositius, de programari i maquinari per al tractament de dades, d’expertesa en intel·ligència artificial aplicada a la bioinformàtica, infraestructures per a assajos i anàlisis biotecnològics i la creació de plataformes i transferència de coneixement, entre d’altres.

Amb l’Hospital de Sant Pau, l’enginyeria QEV Technologies i la companyia automobilística Nissan, Eurecat ha contribuït al desenvolupament del respirador Q-Vent per a la seva utilització a les UCIs hospitalàries per tal de pal·liar la manca d’equips generada pel Covid-19 a tot el món.

Sobre Eurecat
Eurecat, Centre Tecnològic de Catalunya, aplega l’experiència de més de 650 professionals que generen un volum d’ingressos de 50 milions d’euros anuals i dóna servei a més de 1.600 empreses. R+D aplicat, serveis tecnològics, formació d’alta especialització, consultoria tecnològica i esdeveniments professionals són alguns dels serveis que Eurecat ofereix tant per a grans com per a petites i mitjanes empreses de tots els sectors. Amb instal·lacions a Barcelona, Canet de Mar, Cerdanyola del Vallès, Girona, Lleida, Manresa, Mataró, Reus, Tarragona, Amposta i Vila-seca, participa a 160 grans projectes consorciats d’R+D+i nacionals i internacionals d’alt valor estratègic i compta amb 88 patents i 7 spin-off. El valor afegit que aporta Eurecat accelera la innovació, disminueix la despesa en infraestructures

Deixa un comentari