Cavalcada de reis a Badalona amb la temàtica del món infantil del mar, del circ i de les joguines . | La Clau -Revista gratuïta del Maresme
Publicat el 02/01/2012

La Cavalcada de Reis a Badalona d’aquest any tindrà com a motiu d’inspiració el món infantil del mar, del circ i de les joguines. Aquesta temàtica inspirarà el disseny de les carrosses i del vestuari de les comparses. A la Cavalcada hi participaran unes 500 persones.


Arribada de Ses Majestats els Reis d’Orient
Enguany els Reis d’Orient arribaran a Badalona el dijous 5, a les 16.30 hores al carrer de la Creu, cantonada amb el carrer de Sant Ignasi de Loiola. Els Reis, que arribaran en carruatges acompanyats d’una comitiva reial formada pels patges, sis cavalls, i una comparsa de soldadets de plom, faran un recorregut fins al carrer de Francesc Layret cantonada amb l’avinguda de Martí Pujol. Un cop allà seran rebuts per l’alcalde i la regidora de Cultura i Ciutadania. En aquest punt es formarà una comitiva amb els reis, patges, la comparsa dels soldadets de plom, i autoritats, que farà el recorregut a peu fins a la plaça de la Vila. Al llarg del recorregut, els Reis aniran recollint les cartes dels nens i nenes.


Un cop els Reis arribin a la plaça de la Vila, hi haurà una cantada de nadales de la coral de l’Escola Lola Angalda des del balcó de l’Ajuntament. A continuació, també des del balcó de l’Ajuntament es farà la rebuda institucional amb un discurs de benvinguda a Ses Majestats, a càrrec de l’alcalde, i el discurs d’un dels Reis, amb un missatge dirigit a tots els nens i nenes de la ciutat.


Posteriorment l’alcalde lliurarà als Reis d’Orient el pa, la sal, i la clau, per tal de què puguin entrar a totes les cases de Badalona.


Recorregut i horaris de la Cavalcada de Reis
El recorregut i horaris de pas de la Cavalcada són els mateixos que l’any passat. L’inici de la Cavalcada tindrà lloc a la Rambla de la Solidaritat a les 18.30 hores. A partir d’aquí el recorregut i els horaris de pas seran els següents: Avinguda de Pius XII, Marquès de Sant Mori (18.45 h), Salvador Seguí, Don Pelai (19.15 h), Alfons XIII (19.30 h), Francesc Macià (19.45), Creu (20 h), Francesc Layret (plaça de la Vila 20.15 h), Prim (20.30 h) i final al carrer d’en Prim a les 20.45 h.


En total en aquesta edició de la Cavalcada 2012 hi participaran artísticament unes 200 persones. La xifra global de participants (Voluntaris Badalona, Guàrdia Urbana, Protecció Civil, Mossos d’Esquadra, Bombers, tècnics i regidors de la comitiva, etc) se situa unes 500 persones.


Durant la Cavalcada es repartiran 4.000 quilograms de caramels aptes per a celíacs, la mateixa xifra de l’any 2011.

Deixa un comentari