Cavalcada de Reis a Badalona 2013 | La Clau -Revista gratuïta del Maresme
Publicat el 12/12/2012

La Cavalcada de Reis a Badalona del 2013 tindrà com a motiu d’inspiració el món infantil: les joguines, carrusels, peluixos, i també el món de la natura: avets, neu, fred. Aquesta temàtica inspirarà el disseny de les carrosses i el vestuari de les comparses.


Recollida de cartes als Reis, a càrrec dels Patges Reials
Tots els nens i nenes que ho desitgin poden lliurar les seves cartes els dies 2 i 3 de gener, de 17 a 20.30 hores i el divendres dia 4, d’11 a 14 hores, a la plaça de la Vila de Badalona.


Arribada de Ses Majestats els Reis Mags d’Orient
Aquest any els Reis Mags d’Orient arribaran a la nostra ciutat dissabte, 5 de gener, a les 16.30 hores, a l’avinguda d’en Martí Pujol cantonada amb el carrer de Francesc Layret. Els Reis Mags, que arribaran en cotxes d’època acompanyats de la seva comitiva reial, faran un recorregut per l’avinguda d’en Martí Pujol. Un cop arribin a cantonada del carrer de Francesc Layret seran rebuts per l’alcalde i els regidors de l’Ajuntament de Badalona. En aquest punt es formarà una comitiva amb els Reis, patges, les comparses i les autoritats, i es dirigiran a peu fins a la plaça de la Vila. Al llarg del recorregut els Reis aniran recollint les cartes dels nens i nenes que ho vulguin.
Un cop els Reis arribin a la plaça de la Vila, hi haurà una cantada de nadales de la coral de les escoles Baldomer Solà i Gitanjali des del balcó de l’Ajuntament. A continuació, des del mateix balcó de la Casa de la Vila, es farà la rebuda institucional amb un discurs de benvinguda a Ses Majestats a càrrec de l’alcalde, i el discurs d’un dels Reis, amb un missatge dirigit a tots els nens i nenes.
Posteriorment l’alcalde lliurarà als Reis Mags d’Orient el pa, la sal, i la clau, per tal que puguin entrar a totes les cases de Badalona.


Recorregut i horari de la Cavalcada de Reis
L’inici de la Cavalcada serà a la Rambla de la Solidaritat de Llefià, a les 18.30 hores.
A partir d’aquí el recorregut i l’horari de pas seran els següents: avinguda de Pius XII, Marquès de Sant Mori (18.45 h), Salvador Seguí, Don Pelai (19.15 h), Alfons XIII (19.30 h), Francesc Macià (19.45), Creu (20 h), Francesc Layret (plaça de la Vila 20.15 h), Prim (20.30 h) i final al carrer d’en Prim (20.45 h).


La Comitiva
La Comitiva de la Cavalcada estarà formada per la carrossa de l’Estel, les tres carrosses dels Reis, la carrossa de les joguines i la Carbonera.
A la carrossa de l’Estel es podrà veure unes pantalles de leds de mida 6 x 2,5 metres on es donaran missatges de benvinguda a càrrec del patge anunciador. A continuació es podrà veure la carrossa del Rei Melcior que tindrà un disseny inspirat en motius nadalencs. La seguirà la carrossa del Rei Gaspar inspirada en els carrusels de cavalls. La tercera carrossa reial, la del Rei Baltasar tindrà un disseny que remetrà al món dels peluixos.


Les carrosses de Ses Majestats aniran amb els dos patges i vuit infants que repartiran 4.000 quilograms de caramels aptes per a celíacs, la mateixa xifra de l’any 2011 i 2012. La carrossa de les joguines s’ha construït a partir de joguines de mida natural. Finalment a la Carbonera hi haurà quatre carretons carregats de carbó, acompanyats de bengales de foc.


Les comparses estan formades per participants provinents d’entitats de la ciutat. Totes els participants artístics estan coreografiats, dirigits per especialistes amb els qual es faran assajos durant diversos dies.


En total en aquesta edició de la Cavalcada 2013 hi participaran artísticament unes 200 persones. La xifra global de participants (Guàrdia Urbana, Mossos d’Esquadra, Protecció Civil, Bombers, Voluntaris Badalona, tècnics de la comitiva, etc) és, d’aproximadament, 500 persones.

Deixa un comentari