Publicat el 07/04/2022

El Catàleg inclou noves propostes culinàries i especifica en quins establiments es poden trobar

 

 

L’Ajuntament del Masnou ha publicat una nova edició del catàleg de productes gastronòmics locals Tasta el Masnou.Es pot trobar en dues versions. L’una està escrita en català i anglès. L’altra, en castellà i francès. Ambdues es poden consultar a www.elmasnou.cat/turisme.

El catàleg dona a conèixer les exquisideses que s’elaboren al Masnou, úniques i pròpies d’una vila que “té gust de mar, del sauló dels seus sòls i d’ambient saludable”, tal com es destaca al text de presentació del catàleg.
La publicació especifica on es poden trobar cadascuna d’aquestes viandes i begudes. A més a més, en el cas de les menges, s’hi detalla amb quin vi de la DO Alella es poden acompanyar. No en va, el Masnou és un dels municipis que integren la DO Alella des de la seva creació, l’any 1953. És una de les DO més petites i antigues de Catalunya.

Tornant a la nova edició del catàleg, val la pena destacar que inclou productes gastronòmics nous i que, per tant, no apareixien en edicions anteriors, com la brandada de bacallà de la Bacallaneria Natàlia, la cervesa artesana del Mas Vell i el Vermut Aucata. En canvi, en una de les delícies ja clàssiques, les masnovines, la novetat és que s’han inclòs més pastisseries i forns on es poden aconseguir. Hi ha, a més a més, espai per a dues receptes: amanida de mesclum amb botifarra d’ou del Maresme i caneló de brandada amb salsa biscaïna. Aquesta darrera és també inèdita.

Com a curiositat, el catàleg manté un producte que ja no es pot trobar enlloc, les galetes de barco, perquè el darrer forn que les elaborava de manera tradicional, Can Banqué, va tancar l’any 2021. A més de ser molt gustoses i saludables, es podien considerar històriques. Estan documentades des del segle XIX, quan servien d’aliment a les tripulacions que viatjaven a Amèrica, perquè es conservaven en bon estat durant molt de temps.

Les persones que vulguin gaudir de la gastronomia local també poden apuntar-se a les activitats Tasta el Masnou que organitza de manera estable l’Ajuntament, per degustar productes locals combinats amb vins de la DO Alella i amb el guiatge d’una sommelier.
Enguany s’han previst cinc degustacions. Es pot consultar la programació d’activitats de turisme i patrimoni i inscriure-s’hi a www.elmasnou.cat/turisme. També es poden fer reserves i demanar més informació a l’Oficina de Tursime del Masnou (tel. 93 557 18 34 / turisme@elmasnou.cat ).

 

Redacció
Imatge i font: Ajuntament del Masnou

Deixa un comentari