Publicat el 18/04/2020

La crisi de la COVID-19 ha obligat a replantejar la diada de Sant Jordi d’enguany

L’autora Marta Poca, nascuda a Barcelona, però resident a la vila, es va graduar en Belles Arts per la Universitat de Barcelona. També va estudiar Art tèxtil a l’Escola Massana, experiència que la va encaminar a la seva professió de dissenyadora d’estampats. El 2016 va guanyar una beca per assistir a la residència d’artistes Ifitry al Marroc, la qual cosa li va donar l’oportunitat d’exposar a la Biennal de Casablanca del mateix any.
En la seva trajectòria artística ha participat en exposicions col·lectives a Premià de Mar, Mataró i Barcelona. La seva primera exposició individual la va fer el 2018 al Museu de l’Estampació de Premià de Mar.
Per al cartell de Sant Jordi, Marta Poca ha plasmat els pètals d’una rosa descontextualitzats, una abstracció, ha explicat, que vol arribar a l’essència de la diada.

Aquest és el quart any consecutiu en què, per criteri de la regidoria i el Consell Municipal de Cultura, és un/a artista premianenc/a l’autor/a del cartell de Sant Jordi, buscant així donar visibilitat als/les artistes locals. Els artistes escollits en edicions anteriors havien estat Joana Badia, Santi Domínguez i Pol Peiró.

 

Sant Jordi, Cartell guanyador

Sant Jordi, Cartell guanyador

 

Un Sant Jordi diferent pel confinament
La situació actual, conseqüència de la crisi de la COVID-19, ha motivat que la diada de Sant Jordi d’enguany sigui necessàriament diferent. Per aquest motiu, i sota el hashtag #StJordi2020PdM, l’Ajuntament convoca un concurs a Instagram perquè els participants pugin dibuixos, fotos, vídeos o fragments de text, sempre amb la celebració de Sant Jordi com a protagonista.
Els participants entraran en el sorteig de 10 vals de 20 € per gastar a una llibreria o floristeria de la vila una vegada acabi el confinament. Podeu consultar les bases al compte d’Instagram @premiacultura

 

 

Deixa un comentari