Publicat el 19/06/2020

L’escriptor, que es va convertir en un dels fenòmens literaris contemporanis amb la novel·la L’ombra del vent, ha mort aquest divendres víctima d’un càncer

Segons informa l’Agència Catalana de Notícies (ACN), l’escriptor Carlos Ruiz Zafón ha mort aquest divendres a la matinada, als 55 anys, al seu domicili de Los Ángeles, per un càncer detectat fa dos anys.

Zafón va néixer  a Barcelona el 1964 i es va donar a conèixer el 1993 amb El Príncep de la boira que, juntament amb El Palau de la mitjanit i Les llums de setembre, forma la trilogia de la Boira. Cinc anys més tard va publicar Marina, però no va ser fins el 2001 que es va convertir en un dels grans fenòmens literaris contemporanis amb la publicació de L’ombra del vent, la primera novel·la de la tetralogia del Cementiri dels Llibres Oblidats que està ambientada en una Barcelona gòtica i misteriosa. La saga va continuar amb les novel·les El joc de l’Àngel, El presoner del cel i El laberint dels esperits.

Carlos Ruiz Zafon és un dels autors més llegits de la literatura actual, amb una obra que ha estat traduïda a més de cinquanta idiomes i amb la que ha captivat lectors de totes les edats.

Deixa un comentari