Publicat el 05/02/2022

Càritas i la Creu Roja de Vilassar de Mar centralitzaran la recollida d’ajudes a les persones afectades per l’incendi de Via Octaviana

 

L’Ajuntament de Vilassar de Mar vehicularà tota l’ajuda a les 15 persones afectades per l’incendi de la nau situada a la Via Octaviana 35-37 a través de la Xarxa d’Inclusió Social, l’organisme del municipi que vetlla per la inclusió i la cohesió social al municipi

 

 

D’aquesta manera, la secció local de Càritas i la Creu Roja, dos dels components de la Xarxa juntament amb l’Ajuntament (Govern i oposició), l’Església Evangèlica de Vilassar de Mar i la Fundació Casal de Curació, lideraran la recollida de roba, calçat, productes de higiene i mobiliari que la ciutadania vulgui donar a les persones afectades per l’incendi.

Càritas ja ha fet arribar roba, sabates i productes neteja personal i de la llar a les persones acollides als pisos d’emergència social. Avui i demà, a més, mantindrà oberta la seva seu del carrer Manuel Roca, 119, d’11 a 12 i de 18.30 a 20 hores per continuar recollint donacions.

La Creu Roja, per la seva banda, aportarà roba, mantes, matalassos i somiers que avui mateix recollirà al seu magatzem d’Igualada.
Les persones que tinguin roba de casa o mobiliari bàsic en bones condicions podran deixar les seves dades a la seu del carrer Sant Jaume, 40 (93 759 22 22), per si en algun moment són necessaris o comunicar-ne la disponibilitat al correu electrònic vilassarmar@creuroja.org. Igualment, si hi ha persones que volen fer aportació de productes de neteja o higiene personal, l’horari de recollida és de dilluns a divendres, de 8 a 15 hores.

El Casal Popular Atzari, que també ha recollit calçat i roba aquests dies, considera la possibilitat d’enviar tot aquest material a Càritas i Creu Roja per facilitar la distribució.

Encarregats de la coordinació de les diferents ajudes, els Serveis Socials de l’Ajuntament estudien, a més, com oferir suport psicològic a les persones afectades per l’incendi, que no podran recollir les seves pertinences de la nau on vivien fins que no s’hagin realitzat les tasques de desenrunament i sigui segur accedir-hi. Serveis Socials també considera la possibilitat de activar-los la targeta moneder, un dels serveis que ofereix a les persones necessitades de Vilassar de Mar.

Pel que fa a la situació habitacional de les 15 persones afectades per l’incendi i ara allotjades a un hostal del poble i als pisos d’emergència socials de l’Ajuntament, l’alcalde de Vilassar de Mar, Damià del Clot, negociarà amb el Secretari General de Drets Socials la possibilitat que l’Agència Catalana de l’Habitatge faciliti pisos d’emergència buits per a aquestes persones.

Alhora, l’Ajuntament fa una crida a la ciutadania que tingui pisos buits perquè els posi a la Borsa de Lloguer Social. Les persones interessades a fer-ho poden contactar amb la tècnica municipal d’habitatge, trucant al 93 754 24 00, extensió 2410.

Compte bancari per a donacions

Finalment, la Xarxa d’Inclusió Social també ha decidit obrir el següent compte bancari per recollir les donacions de les persones que vulguin ajudar econòmicament: “Ajuda incendi Vilassar de Mar”: ES94 2100 0128 0402 0048 6536. Els diners recollits es destinaran principalment a comprar roba interior, aliments i altres productes de primera necessitat.

L’Ajuntament agraeix l’interès i la col·laboració de la ciutadania de Vilassar de Mar i la convida a canalitzar la seva ajuda a través de Càritas i la Creu Roja.

 

Redacció
Imatge i font: Ajuntament de Vilassar de Mar

Deixa un comentari