Publicat el 29/04/2017

El servei s’ha traslladat a un local situat al carrer Balmes, que Càritas té en règim de lloguer, gràcies a l’ajuda que rep per part de l’Ajuntament de Calella.

El passat 19 d’abril, l’alcaldessa de Calella, Montserrat Candini, la regidora adjunta a l’alcaldia responsable de l’àrea de Política Social, Margarita Valls; per part de l’entitat Càritas Calella, Antoni Borràs i Josep Vidal; el secretari general de Càritas Girona, Martí Batllori, i Mossèn Cinto Busquet, van inaugurar el nou economat de Càritas Calella, amb l’assistència d’una cinquantena de voluntaris i veïns.

Tal i com va explicar el tresorer de Càritas Calella i responsable del nou servei, Josep Vidal, aquest economat esdevindrà la seva central d’aliments i funcionarà mitjançant punts: “Utilitza un sistema més equitatiu, els aliments es repartiran segons les necessitats de les famílies”. Els usuaris podran escollir quins productes agafen, entre els quals també hi hauran aliments frescos -fruita i verdura- i congelats i refrigerats.

A partir d’ara es dona hora als usuaris perquè facin la recollida d’aliments, acabant així amb les cues que es formen a Església els tres dies a la setmana que es fa l’entrega. Segons dades de Càritas, setmanalment reben la visita d’entre 125 i 130 famílies amb situació de vulnerabilitat, que venen derivades dels Serveis Socials de l’Ajuntament de Calella després de fer un estudi de cada cas individualitzat. La regidora adjunta a l’alcaldia responsable de Política Social, Margarita Valls, va qualificar d’excel·lent la relació entre l’Ajuntament i Càritas: “Aquest economat neix gràcies a l’esforç i al bon equip que hem format”.

Finalment, l’alcaldessa de Calella, Montserrat Candini, va voler agrair la tasca constant dels voluntaris de Càritas i va expressar que, gràcies al nou economat, “Calella és una ciutat una mica més solidaria i més digna”. A més, va donar el seu suport al canvi de sistema qualificant de grandesa social el fet de transformar un espai d’acollida en un supermercat.

D’altra banda, amb el trasllat del magatzem d’aliments al carrer Balmes, Càritas Calella redefinirà l’ús que es dona al local de la confluència d’Església i Raval, propietat del Bisbat de Girona. La idea és ampliar el rober. Des de Càritas s’insisteix que el projecte del rober, a més de la funció social, també respon a la necessitat d’aprofitar la vida útil de les peces de roba i calçat.

Deixa un comentari