Publicat el 03/06/2019

La colla se supera amb una execució emocionant de la catedral dels castells

Els Capgrossos de Mataró, el passat diumenge, van celebrar el seu 23è Aniversari amb una diada rodona a la Plaça Gran. La colla blava va fer la seva millor diada d’aquest any amb la nota destacada de l’estrena del 5 de 8. El castell, conegut com ‘la catedral dels castells’ va arribar en segona ronda, en una execució molt emocionant que va requerir de gran pericia per a poder-se completar. Amb aquest 5 els blaus fan un salt qualitatiu important en la seva primera actuació de juny.

La colla maresmenca va escollir el 3 de 8 com a primer castell de la jornada. Es tracta d’un castell ja consolidat que setmana a setmana i diada a diada va millorant les seves prestacions. Va servir de preludi del plat fort del dia: un 5 de 8 que s’havia treballant intensament a assaig i ple d’estrenes i canvis de posició a bona part del tronc i el pom de dalt. El 5 es va enlairar al segon peu i tot i una carregada prou segura es va complicar, amb un bellugueig constant, just quan es coronava. Amb equilibri i determinació, la colla va saber salvar el castell, descarregant-lo tot i haver-se complicat i regalar-se la catedral pel seu propi Aniversari.

En tercera ronda, el 4 de 8 va repetir un patró similar al 3 de la primera: no va ser perfecte de mides però es va notar que la colla hi té la mà trencada. Per rematar la diada, els blaus van descarregar amb elegància el segon pilar de 6 del curs i van completar 10 pilars de 4 simultanis.

Un juny per seguir fent fonaments.
El mes de juny portarà els Capgrossos fins la Patum de Berga, la festa del Carrer de Sant Joan i les festes majors de Vilassar de Mar i Sant Cugat del Vallès. Els bàsics de 8 i els castells en procés que validi l’assaig previ fonamentaran aquest tram important de la temporada dels blaus.

 

Deixa un comentari