Publicat el 02/01/2021

Serà el diumenge 24 de gener a les 17.30h a la Parròquia de Sant Esteve, organitzat pel Cor de Cambra de Granollers i que en principi estava previst pel 10 de gener

En context de pandèmia, des de la Societat Coral Amics de la Unió proposen una versió de l’obra en format reduït que implica menys persones a l’escenari: el Messies de Händel per a cor i orgue, un format únic que compta amb el Cor de Cambra de Granollers com a cor d’escenari, amb l’acompanyament a l’orgue de Vicenç Prunés (organista titular de la Basílica de Montserrat) i Ignasi Prunés. Complementaran la fitxa artística solistes de gran nivell com Irene Mas (soprano), Anna Tobella (mezzo), Jordi Casanova (tenor) i Elías Benito (baríton), que acompanyaran el cor en alguns moments o oferiran recitals i duets en altres.

No és la primera vegada que el Cor de Cambra de Granollers interpreta el Messies de Händel, ja que durant la temporada 2019/20 la formació va ser cor d’escenari en la versió organitzada per l’Associació Messies Participatiu Barcelona, en què es van realitzar dos concerts als auditoris de Girona i Barcelona amb l’acompanyament de l’orquestra Vespres d’Arnadí.

El Messies de Händel sempre ha estat una obra de gran bellesa, coneguda popularment, és un dels clàssics que, malgrat no ser de temàtica nadalenca, es sol interpretar durant les dates de Nadal i Cap d’Any.
El Cor de Cambra de Granollers és una formació resident al Teatre Auditori de Granollers que l’any 2019 va obtenir el Segon Premi al XLVIII Certamen Coral d’Ejea de los Caballeros, sota la direcció de Josep Vila Jover. El seu repertori és molt divers i comprèn obres de diversos gèneres, èpoques i estils: polifonia religiosa i profana, barroc, classicisme, romanticisme, música contemporània i cançons tradicionals d’arreu del món. El cor ofereix cada temporada produccions en col·laboració amb l’Orquestra de Cambra de Granollers i dins el cicle La música del cel, organitzat per l’església de Sant Esteve de Granollers.
Programació: https://www.teatreauditoridegranollers.cat/ca/programacio.html

Presentació prèvia amb Xavier Chavarria
El dijous 7 de gener a les 10.30h, al Teatre Auditori de Granollers, el crític musical Xavier Chavarria serà l’encarregat de presentar el concert de clàssica on es parlarà del repertori del concert, el context i les curiositats de les obres que interpretarà el cor de cambra de Granollers.
Chavarria és crític musical llicenciat en filologia catalana, història i ciències de la música i també compta amb un màster en musicologia. Escriu crítica musical i articles d’opinió en diverses publicacions i es part del jurat de diferents concursos de música de cambra, de música coral i cant.
Amb la compra de l’entrada pel concert es podrà assistir, de forma gratuïta i amb aforament limitat, a la conferència de Xavier Chavarria.

Teatre Auditori de Granollers
Tel.93 840 51 21 –  https://www.teatreauditoridegranollers.cat/

Deixa un comentari