Cants de Poetes, recital de Lieder a l’Escola Municipal de Música de Llavaneres | La Clau -Revista gratuïta del Maresme
Publicat el 18/04/2012

El proper dijous 26 d’abril se celebrarà la primera edició del cicle Cants de Poetes, per part de la mezzosoprano i professora de Cant Rosa Maria Campasol. El concert tindrà lloc a l’Escola Municipal de Música Llavaneres, a partir de les 20:00 hores. L’entrada és gratuïta i oberta a tothom que vulgui gaudir-ne.


Cants de Poetes és un concert didàctic per a conèixer i entendre una de les músiques més cultes que ha existit mai, el Lied. Es tracta d’una composició que sorgeix als països alemanys, escrita per a un cantant amb acompanyament de piano. El gran representant del Lied és el compositor Franz Schubert, qui va musicar molts poemes de coneguts poetes de l’època, com Goethe o Heine.


Durant el concert didàctic es parlarà també d’altres compositors, més concretament de Schumann, Brahms, Strauss i Wolf. La mezzosoprano i professora Rosa Maria Campasol situarà als assistents en l’època històrica en què vivien, explicarà algunes anècdotes, les influències musicals de les que bebien i altres aspectes relacionats amb les seves obres i vides.


La finalitat principal és la de poder fer un anàlisi de l’obra i gaudir de la interpretació en directe per part de la mezzosoprano, d’Alfons Miró al piano i de Toño Cabo al violoncel. L’objectiu és aprendre a escoltar tots els detalls amagats en la partitura: text, poesia, tempo, dinàmiques, acompanyaments i tots els elements que la conformen, per a poder entendre millor l’obra i augmentar el plaer amb la seva comprensió. Per aquest motiu, en començar el cicle, estaran a la venda els llibrets amb els Lieder originals en alemany, acompanyats de la seva traducció al català. 
A l’espai final  “Lied a la Carta”, inclòs dins el Cicle, els assistents podran escollir les obres o Lieder que els agradaria  escoltar. D’aquesta manera, podran participar en l’elecció del repertori i confecció del programa, per tancar aquesta primera sessió.
Data: 26 d’abril
Hora: 20 hores
Lloc: Escola Municipal de Música Llavaneres. c/ Camí de Can Caralt s/n
Preu: entrada gratuïta
www.recitals.cathttp://www.facebook.com/rosacampasolterrats

Deixa un comentari