Publicat el 11/05/2020

La Casa de la Música de Mataró retransmetrà en directe el concert de final de curs de la cantata de La Clika. El dia de retransmissió de la cantata encara està per decidir, però se celebrarà entre l’1 i 5 de juny i ja es pot fer el seguiment a través de la xarxa social Instagram

A causa de les mesures de confinament causades per la propagació de la Covid-19, molts esdeveniments escolars d’aquest any s’han vist suspesos. Aquest és el cas de la Cantata de la Clika, un projecte impulsat per les Cases de la Música, en el que actualment hi participen fins a 82 escoles de 13 poblacions diferents de tota Catalunya i que, seguint el pla escolar previst, havia de tenir lloc a mitjans d’aquest mes de maig.
Aquest any, la cantata de La Clika se suma a les experiències de difusió musical i cultural online i aquells alumnes que no hagin pogut gaudir de l’aprenentatge de la cantata a les escoles, així com aquells que vulguin sumar-se a la iniciativa, podran fer el seguiment i l’aprenentatge de les cançons per diferents plataformes online per tal de poder-s’hi sumar en directe a la cantata retransmesa en streaming per la plataforma Instagram.

La cantata de la Clika és un projecte impulsat per Les Cases de la Música que pretén generar afició per la música, apropar les arts escèniques a les escoles i treballar valors universals com la solidaritat, la comunitat o la diversitat.
El mecanisme fins ara consistia en un aprenentatge escolar d’una cantata que s’havia interpretat pels alumnes a final de curs en múltiples teatres del territori. Mestres i infants treballen conjuntament les cançons de la cantata per tal d’interioritzar l’univers musical i de valors creat per La Clika, un grup d’alumnes de 2n de l’Escola El Rusc.
La cantata es composa de 11 cançons composades i creades per components dels grups Xiula, Gertrudis i XerrameQ que parlen de valors universals com l’autoestima, l’amistat, l’ecologisme, la igualtat de gènere o la cooperació.

A la web www.laclika.cat es pot trobar tot el material necessari perquè les famílies ajudin als infants a preparar la cantata desde casa.
Cada cançó te el seu vídeo amb la música i la lletra que es poden descarregar si així ho volen. Així mateix, mitjançant el perfil d’Instagram  www.instagram.com/laclika.cat/, es podrà fer un seguiment diari de la preparació de la cantata així com connectar-se al directe el dia de la cantata per cantar des de casa les cançons interpretades per la banda de la Clika.

Youtube Cantata 29 de juny 2019 (Hospitalet): https://www.youtube.com/watch?v=Dx8Rfu-Lwcg&app=desktop

 

 

Deixa un comentari