Publicat el 13/03/2015

L´alcalde Jesús Marín va signar en nom del nostre municipi, tal i com ho han fet les alcadesses de Calella, Montserrat Candini i de Sant Pol, Montserrat Garrido, el conveni de col·laboració per a la prestació de serveis de la Policia Local. 
L´acte es va celebrar a l´Ajuntament de Calella i va ser presidit pel conseller d´Interior de la Generalitat de Catalunya, Ramon Espadaler i amb la presència del delegat del Govern de la Generalitat a Barcelona, Fernando Brea i la directora general d´Administració de Seguretat del departament d´Interior, Maite Casado, així com dels comandaments de les policies locals i del cos de Mossos d´Esquadra.
L’objectiu principal d´aquesta col·laboració, i que han coincidit a destacar tots els representants institucionals, és la cooperació en l’àmbit de la seguretat entre les tres policies locals per millorar l’eficàcia i la prestació de serveis, possibilitar l’estalvi econòmic i donar seguretat jurídica a les actuacions dels efectius de qualsevol dels tres cossos policials en els tres termes municipals. Entre els tres municipis sumem un total de 92 agents i es preveu que, entre d´altres actuacions, es col·labori en la resolució de conflictes comuns, es facin accions per millorar i garantir la mobilitat a la carretera N-II així com en l´optimització de recursos materials i compres conjuntes.
Aquesta signatura té lloc després de més de dos anys de treball conjunt per consensuar la forma i les condicions de la col·laboració en un àmbit delicat i de gran repercussió i incidència en la societat, com és la seguretat ciutadana.
El conseller Espadaler va agraïr als alcaldes i als comandaments policials la predisposició dels tres municipis i va manifestar que  la col·laboració entre tots tres respon al principi de subsidiarietat en estat pur i totes les parts hi surten guanyant. Ha estat un acord que s’ha fet de manera dialogada, aprofundida, gens improvisada i que donarà bons fruits i més eficiència en matèria de seguretat.

Deixa un comentari