Publicat el 20/05/2024

El Centre de Referència Tèxtil – Escola de Teixits ha estat l’escenari de la primera trobada sectorial de la família tèxtil, una iniciativa destinada a projectar i millorar els estudis de Formació Professional (FP) en els pròxims anys

 

 

L’Escola de Teixits (CRTTT) acull la 1a trobada sectorial tèxtil per impulsar els estudis d’FP. L’esdeveniment ha comptat amb la presència de tots els agents implicats en el sector tèxtil, amb l’objectiu de treballar conjuntament per crear un futur Centre Integral de FP Tèxtil a Canet de Mar.

Organitzada per l’agència FPCAT, la trobada ha estat presidida per Fabian Mohedano i ha comptat amb la participació de Mercè Chacon, directora general de formació professional del Departament d’Educació, així com diversos representants de la Diputació de Barcelona, entre altres autoritats locals i membres del sector tèxtil. També han assistit representants de PIMEC, ASEGEMA-TEXFOR, el sindicat CCOO, i el centre tecnològic EURECAT, que té la seva unitat tèxtil a les instal·lacions del Centre de Referència Textil

Durant la reunió, els participants han compartit els seus punts de vista sobre les necessitats formatives del sector. Mercè Chacon ha destacat que les instal·lacions i l’equip de treball del CRTTT compleixen amb escreix els requisits necessaris que es demana als centres especialitzats de cada família professional, subratllant la importància de la col·laboració en xarxa amb altres centres.

Lluís Llovet, primer tinent d’alcalde de Canet de Mar, ha ressaltat el compromís del municipi per ampliar i consolidar l’oferta educativa de la població i l’oportunitat que el Centre de Referència Tèxtil de Canet aculli els cicles formatius de la família tèxtil i els centres de recerca  EURECTA.

Aquesta primera trobada representa un pas inicial cap a la creació d’un centre integral de Formació Tèxtil a Catalunya, amb l’objectiu de consolidar la nostra indústria tèxtil com un dels motors del futur, basant-nos en el nostre excel·lent passat i obrint-nos a un futur més innovador, tot promovent la innovació i l’economia circular.

 

Redacció

Deixa un comentari