Canet de Mar. L´Estat ens retornarà 348.424 euros corresponents a l´exercici de l´any 2010 | La Clau -Revista gratuïta del Maresme
Publicat el 03/04/2012

L´Ajuntament de Canet ha rebut aquest març, una bona notícia en l´àmbit econòmic. Es tracta de l´ingrés a les arques municipals, per part de l´Estat espanyol, de 348.424 euros. Aquests diners corresponen a la liquidació definitiva de l´exercici del 2010, pel que fa a la participació dels municipis en els tributs de l´Estat.
Aquest ingrés es farà efectiu en dues parts. La primera, un 50% de la quantitat total, és previst que sigui en les pròximes setmanes i els 174.212 euros restants, s´ingressaran abans d´acabar l´any 2012.
Com bé sabeu, els municipis participen per llei en els tributs de l´Estat espanyol. Normalment, l´Estat avança uns diners als ajuntaments i després aquests ingressen la part que els correspon. Quan es fa la liquidació definitiva es posa de manifest si s´ha complert o no la previsió inicial. L´any passat la sorpresa va ser a la inversa. L´Estat va reclamar a l´Ajuntament de Canet, 496.434 euros de l´any 2009, perquè la previsió havia estat massa a l´alça i ens reclamaven el retorn.  Els municipis van sol·licitar plegats que se´ls permetés una rebaixa i una ampliació del termini de retorn. La rebaixa no ha estat possible, però sí el termini per satisfer-lo. Canet pot retornar aquesta quantitat en el termini de 10 anys.
Són dues bones notícies que donen una mica d´oxigen a la precària situació econòmica dels ajuntaments. Canet està fent els deures, ja que complim per primer cop amb el Pla de sanejament que permetrà eixugar els deutes que s´arrosseguen des de fa temps. Aquesta entrada de diners facilitarà l´estabilitat pressupostària i permetrà, juntament amb els crèdits ICO que ens han estat atorgats recentment, passar comptes amb els proveïdors del consistori.

Deixa un comentari