Publicat el 26/08/2021

Des de l’Àrea de Promoció Econòmica, Comerç, Consum i Turisme fa mesos que es treballa per tal de poder, un any després, tornar a celebrar la Fira Mercat Modernista a Canet de Mar

Malgrat la complexitat de la situació que encara ara patim a causa de la pandèmia sanitària de la COVID-19, des de l’Àrea son plenament conscients de què l’edició d’enguany no podrà oferir el mateix format que en les passades edicions. Tanmateix, s’està treballant per tal de poder organitzar un esdeveniment que permeti als ciutadans i visitants gaudir d’una bona experiència.

Tindrà lloc els dies:  17, 18 i 19 de setembre. La reserva d’entrades per gaudir de les activitats programades i per les tradicionals rutes guiades pels racons modernistes més emblemàtics del municipi s’activarà el pròxim dimecres 1 de setembre.
La reserva es farà:
En línia a través de la pàgina web de la Fira Modernista (activa pròximament)
Presencialment a l’Oficina de Turisme ubicada a la Casa Museu Lluís Domènech i Montaner
Trucant a l’Oficina de Turisme: 937 95 46 15

Com cada any, apel·lem a la participació i implicació de la ciutadania i del teixit comercial i associatiu que tant caracteritza el nostre poble.

TEMÀTICA DE L’EDICIÓ D’ENGUANY
Aquest 2021, reprendre el tema que va quedar pendent l’any passat i la temàtica entorn de la qual girarà la Fira serà “La Fotografia i el Modernisme”.

Cal tenir present que a l’època modernista la fotografia va començar a ser un mitjà d’expressió artística i un mitjà per captar la realitat social del moment.
Els fotògrafs comencen a tenir un interès públic i l’evolució de l’estudi fotogràfic va anar paral·lela a la de la innovació tècnica i a la importància que la professió de fotògraf va anar adquirint en la societat.

Una altra figura molt popular a l’època va ser el fotògraf minutero que es podia trobar pels parcs i jardins de pobles i ciutats amb certa entitat. El seu nom provenia del fet de que, gràcies a la pesada càmera que carregaven i que feia de “cambra fosca”, podien lliurar en pocs minuts la foto que acabaven de fer i amb un preu assequible, el que permetia que les classes més populars també poguessin tenir els seus retrats de família.
Volem que tothom tingui el seu retrat per guardar un bon record d’aquesta Fira, ja sigui anant a l’estudi fotogràfic o buscant al fotògraf minutero que trobaran per la Fira.

Redacció
Imatge i Font: Ajuntament de Canet de Mar

 

Deixa un comentari