Publicat el 10/07/2024

Aquest estiu, Canet de Mar participarà en la campanya Banderes Verdes d’Ecovidrio, una iniciativa que premia la tasca dels ajuntaments i els hostalers en el reciclatge d’envasos de vidre

 

 

L’Ajuntament de Canet de Mar, juntament amb més de 85 establiments hostalers locals, competirà per aconseguir la Bandera Verda de la sostenibilitat. Aquesta iniciativa, promoguda per Ecovidrio, celebra la seva cinquena edició amb l’objectiu de reconèixer el compromís de l’hostaleria i els ajuntaments amb el reciclatge de vidre, la protecció del medi ambient i l’avenç cap a una societat més sostenible.
Canet de Mar s’enfrontarà a 34 municipis catalans en aquest desafiament. L’any passat, Castelldefels, Vandellòs i l’Hospitalet de l’Infant van ser els municipis guardonats amb la Bandera Verda.

A més, Ecovidrio premiarà els dos establiments hostalers més responsables i compromesos amb la sostenibilitat a Catalunya, avaluant aspectes com la gestió del reciclatge, el consum d’energia i aigua, i l’adopció de pràctiques de compra sostenible. En l’edició anterior, 1935 Hotel & Apartments (Girona) i Picaña Hamburguesería (Barcelona) van ser els establiments reconeguts. Com a novetat d’aquest any, els guanyadors també gaudiran d’una master class i una degustació amb un xef amb estrella verda Michelin.

El Moviment Banderes Verdes d’Ecovidrio es consolida com una campanya essencial per fomentar la sostenibilitat en les zones costaneres durant l’estiu, quan el consum d’envasos de vidre augmenta considerablement. Durant aquests mesos, es consumeix un terç dels envasos de vidre de tot l’any, i el sector hostaler genera prop del 50% dels residus d’envasos de vidre d’un sol ús. Per donar suport al sector HORECA, Ecovidrio desplegarà un equip d’educadors ambientals que proporcionaran recursos, informació i incentius als hostalers de la costa espanyola.

A nivell nacional, la cinquena edició de la campanya comptarà amb la participació de més de 156 municipis costaners de cinc comunitats autònomes i més de 16.000 establiments hostalers, tots competint per aconseguir un dels nou guardons que Ecovidrio lliurarà arreu del país.

 

Redacció

Deixa un comentari