Publicat el 16/11/2021

S’il·luminarà de color lila la façana de la Biblioteca, al vespre i durant part de la nit, per fer-nos ressò del Dia Internacional del Prematur

La iniciativa respon a la petició de diverses persones, que han demanat que es contribueixi a generar sensibilitat i consciència sobre el naixement prematur i les conseqüències que a curt, mitjà i llarg termini pot tenir aquest fet sobre les nenes i els nenes que neixen abans d’hora.
Al voltant del 7% dels nadons a Catalunya, és a dir uns 4.500 nadons neixen cada any abans de temps. Sortosament s’ha avançat molt i tot i que la major part dels prematurs no presenten seqüeles greus, cal destacar els retards maduratius en general, de caràcter orgànic i funcionals, que pot fer que molts pares i mares hagin de deixin de treballar durant els primers anys de vida del seu fill per cuidar-lo i propiciar un correcte procés maduratiu.

De fet, la prematuritat extrema és equiparada per Reial Decret com una malaltia greu. L’Associació de Prematurs de Catalunya “Som Prematurs” https://somprematurs.cat/  és molt activa i dona suport a les famílies que es troben en aquesta situació. Consulteu al seu web els actes previstos per al Dia Internacional del Prematur aquest 2021.

Redacció
Imatge i Font: Ajuntament de Canet

Deixa un comentari