Publicat el 22/08/2018

El cost dels treballs és de 4 MEUR que s’executaran en tres fases amb l’objectiu d’obrir l’equipament a finals de 2020

Canet de Mar afronta el que sembla ser la recta final d’un projecte que s’arrossega des de fa dècades. L’històric teatre Odèon va tancar les seves portes a finals dels 80 pendent de que s’hi fessin unes obres de rehabilitació que mai van arribar i que no es van reactivar fins vint anys més tard, el 2007, després que l’Ajuntament adquirís la propietat de l’immoble el 2002 i fes uns primers arranjaments per assegurar l’estabilitat de l’edifici. Tot es va torna a aturar per un accident laboral que va acabar amb la vida d’un dels operaris que hi treballava i les obres de recuperació de l’estructura de l’edifici no es reprendrien fins el 2015. Aquesta propera tardor es preveu que comenci el projecte pròpiament de rehabilitació, amb un cost de 4 MEUR i a executar en tres fases, amb la previsió que el nou Odèon pugui obrir portes a finals de 2020.

El darrer ple de l’Ajuntament va aprovar inicialment el projecte i el govern municipal defensa l’aposta per completar aquesta llarga història d’entrebancs que ha viscut aquest projecte per poder comptar definitivament amb “un edifici cultural que revitalitzi el centre històric i li doni un impuls econòmic”.
L’obra de rehabilitació es farà en tres fases, la primera de les quals es licitarà aquesta tardor amb un pressupost d’1’17 MEUR. La resta d’obres es faran en els propers exercicis amb la previsió és que a finals de l’any 2020 el teatre ja estigui operatiu. La inversió total prevista és de 3,16 MEUR per a la rehabilitació de l’edifici i d’uns 885.000 euros per a l’escenotècnia.

L’Odèon serà un centre de creació artística municipal, que donarà veu als grups culturals de diferents disciplines artístiques i “serà lloc de referència com ho fou als anys 70”. Segons detalla el projecte, la sala principal tindrà capacitat per a 242 espectadors i tindrà prou versatilitat com per permetre configuracions i formats diferents.
A més de l’edifici del teatre, el projecte inclou també la incorporació al nou Odèon les instal·lacions de l’antic centre parroquial que hi ha adjacent al teatre i que l’Ajuntament ha adquirit al Bisbat de Girona. Aquest espai s’aprofitarà per ubicar-hi els camerinos i magatzems del teatre.

ACN Canet de Mar

 

Deixa un comentari