Publicat el 29/01/2021

La pel·lícula està dirigida i escrita per Marc Riba i Anna Solanas i explica com una dona d’edat avançada passa els seus últims dies a la decadent perifèria d’una gran ciutat

De la mateixa manera com ja va passar ara fa 15 dies amb els premis Goya, una pel·lícula projectada al festival FILMETS de Badalona ha estat nominada a la XIII edició dels Premis Gaudí, organitzats per l’Acadèmia del Cinema Català.
Es tracta del curtmetratge d’animació ‘Candela’, que optarà el proper 21 de març a guanyar el Gaudí a la categoria de Millor Curtmetratge.
‘Candela’ és un curtmetratge de 12 minuts dirigit, escrit i produït per Marc Riba i Anna Solanas, amb música de Xavi Lloses i distribuït per la productora I+G Stop Motion. El curt explica con Candela, una dona d’edat avançada passa els seus últims dies a la decadent perifèria d’una gran ciutat.
Aquest curtmetratge competirà pel Gaudí al Millor Curtmetratge amb altres 4 pel·lícules que són ‘Forastera’, de Lucía Aleñar; ‘Ni oblit ni perdó’, de Jordi Boquet; ‘Panteres’, de Èrika Sánchez;  i ‘Vera’, de Laura Rubirola.

Dos curtmetratges de FILMETS també han estat nominats al Goya
Fa dues setmanes es van donar a conèixer els nominats als premis Goya, que es donaran a conèixer el 6 de març. Dues pel·lícules que es van projectar a FILMETS el passat mes d’octubre opten a premi.
Es tracta del curt ‘Paraíso’, que ja va guanyar a FILMETS la Venus de Badalona a la millor producció d’Espanya i que ara opta a a guanyar el Goya al millor curt documental; i de ‘Metamorphosis’, que ara opta a guanyar el premi al millor curt d’animació.

Qualitat dels curts seleccionats a FILMETS
El fet que una pel·lícula projectada a FILMETS, en aquest cas ‘Candela’, opti a un premi Gaudí, i que dues pel·lícules també projectades a FILMETS –‘Paraíso’ i ‘Metamorphosis’- optin a guanyar dos premis Goya demostra la qualitat dels curtmetratges que es poden veure cada any al festival FILMETS de Badalona.

Aquesta nominació a la XIII edició dels Premis Gaudí, que es fallaran el proper 21 de març, demostra l’alt nivell de les pel·lícules que se seleccionen al festival FILMETS

 

 

 

 

 

Deixa un comentari