Cançó d´amor i de guerra, sarsuela catalana en dos actes, al Foment Mataroní | La Clau -Revista gratuïta del Maresme
Publicat el 26/04/2011

Es va estrenar el 16 d´abril del 1926 al Teatre Nou de Barcelona, i es va convertir en el primer gran èxit del compositor valencià Rafael Martínez i Valls. El text és de Lluís Capdevila i Víctor Mora.
Creada l´any 1926 en plena dictadura de Primo de Rivera, es titulà inicialment Els soldats de l´ideal, però la situació política feu que l´obra es prohibís abans de l´estrena. Sembla que aquest nom (l´ideal era la revolució republicana francesa) no va agradar gens al governador civil, el general Milans del Bosch, i en una reunió presidida per l´autoritat, els autors de la sarsuela van decidir canviar-lo pel que ara coneixem.
Després de la guerra civil va ser prohibida, però malgrat tot, va ser una de les obres en català que més aviat va aconseguir representar-se.
Contextualitzat en una farga del Vallespir, l´any 1793, en plena Revolució Francesa. L´argument de l´obra es basa en la història d´amor entre dos joves, l´Eloi i la Francina, que veuen com els seus destins se separen a causa d´un inesperat encontre amb l´infortuni, ja que el fill del batlle Ridau es proposa com objectiu maridar-se amb Francina costi el que costi. 


Data: Diumenge, 1 de maig del 2011
Hora: 6:00 de la tarda
Lloc: Foment Mataroní, C/. Nou, 11- Tel. 937903450 – Fax. 93.741.02.46
info@matarofoment.org
Preu: 24 € / 22 € amb descompte (per a socis del Foment Mataroní, d’Òmnium Cultural, del TR3SC, Carnet Jove, abonats al cicle del Teatre del Monumental i jubilats)

Deixa un comentari