Can Manyé ret homenatge al campaner d´Alella amb un exposició sobre el llenguatge de les campanes
Can Manyé ens proposa desxifrar la xarxa social més antiga i universal: la del sons de les campanes.
L’espai d’art i creació inaugura el 6 de novembre, a les 19h, l’exposició, “Ploro els difunts, allunyo les tempestes i alegro les festes. El llenguatge de les campanes”, creada per Miquel Cunyat i Joan Riambau. La proposta, que es podrà visitar fins al 6 de desembre, convida a escoltar les campanes, els seus tocs i repics, i a reflexionar sobre el llenguatge, la memòria i la comunicació.
L’exposició presenta una peça audiovisual realitzada amb la col·laboració de Joana Balfegó a partir d’obres de Miquel Cunyat creades al voltant dels diversos tocs i repics, i projectada sobre els murs de Can Manyé. Paral·lelament, i a través de material gràfic, audiovisual —l’entrevista a Francisco Xarrié realitzada per Irina López— i testimonis diversos, s’explora la història de les campanes i el seu llenguatge, i en particular la de les campanes del rellotge i de l’església
Homenatge al campaner d’Alella
La història de les campanes d’Alella està estretament lligada al nom dels Xarrié, la família que des de fa més de cinc generacions fa sonar les campanes al poble. Aquesta exposició pretén retre homenatge a Francisco Xarrié Oliveras (1925-2015), qui va ser durant molts anys el campaner d’Alella i que va morir recentment.
Inauguració amb repic de campanes
Aquesta exposició tindrà un inici molt especial. La inauguració anirà precedida del repic de campanes i l´actuació dels Timbalers del Most. Serà el divendres 6 de novembre a les 19h i el punt de trobada serà l´Església d´Alella, a sota del campanar. Després d´aquesta conversa entre els timbals i les campanes, totes les persones assistents es traslladaran a Can Manyé per participar a l´acte d´inauguració de l´exposició.