Campionat d´Espanya de Múixing sobre neu, Gran Premi Advance. El sol i una neu en condicions insuperables marquen la darrera jornada | La Clau -Revista gratuïta del Maresme
Publicat el 12/03/2012

 Azpillaga, Vallespí, Ruiz Orte i Carrasco, nous campions d’Espanya de Múixing Neu


El diumenge 11de març, al matí, s´ha disputat al Pla de Beret la segona i definitiva jornada del Campionat d´Espanya de Múixing sobre neu, Gran Premi Advance, que ha servit per proclamar als nous campions en les diferents categories.
El matí s´ha aixecat amb una temperatura lleument superior a la de la jornada del dissabter, però la sortida en un horari més primerenc i les magnífiques condicions de la neu de Baqueira Beret han permès desenvolupar una etapa espectacular.
Hi havia moltes de les categories en joc ja que les diferències ahir van ser mínimes, i els participants han sortit amb el seu millor tir de gossos per intentar fer-se amb el Campionat.
En la categoria reina
, la de trineu amb un nombre il·limitat de gossos, ha repetit el millor temps el basc Andoni Azpillaga, que corria per la Federació Catalana, amb la qual cosa és el nou Campió d´Espanya d´aquesta categoria. Segon, a 55” en la general ha acabat el navarrès Íker Ozcoidi (Canun/Ternua).
Entre els participants de trineu amb vuit gossos, ha revalidat títol
Francesc
Vallespí
(Acana/Terres de l’Ebre), que s´ha mostrat intractable i que ha acabat les dues mànigues amb un avantatge de més de minut i mig sobre el basc Itoitz Armendáriz (Ternua/Acana), avui quart.
La participació més nombrosa ha estat en la categoria de trineu amb 6 gossos, on el títol de campió d´Espanya és per al castellà-lleonés Javier Ruiz-Orte, que ha creuat la línia de meta després del navarrès Jesús Raigoso (Advance) que ha realitzat un gran crono malgrat haver sortit amb només 5 gossos, ja que tenia un d´ells tocat físicament. La segona posició de la general ha estat per a la jove navarresa Adriana Antolín (Canun), que segueix demostrant que té molt a dir en el futur del múixing espanyol.
En la categoria de trineus amb 6 gossos nòrdics, partia amb lleuger avantatge de crono el català Lázaro Martínez (Prullans.net), campió de la seva categoria en Pirena, que disposava de 6 segons de marge sobre el navarrès Baltasar Gallardo (Green Heart). Però Martínez s´ha vist obligat a alinear un tir de 5, per la baixa d´un dels seus gossos, i això li ha passat factura en la jornada d´avui. Ha realitzat un gran esforç però ha entrat a 37” de Gallardo, que és el nou Campió d´aquesta categoria.
Per als participants de la categoria de 4 gossos i 4 gossos nòrdics, que
han realitzat un circuit més curt, de 8km, títols per a Francesc Vallespí, que ha fet doblet, i per a l´asturià Ricardo Vara Fernández.
Finalment, en esquijòring,
el nou campió d´Espanya és el català Víctor
Carrasco
(Tuga Activi Wear), que ha completat el recorregut de nou parant el crono amb el millor temps, superant al seu gran rival aquest cap de setmana, el també català Ramon Armengol.


Campionat de Catalunya
Les dues mànigues d´aquest certamen han servit també per decidir els nous campions de Catalunya de Mushing. Vallespí s´ha anotat les categories de 8 i 4 gossos, Andoni Azpillaga la il·limitada, Montse Claverol (Advance) la de 6 gossos, Lázaro Martínez (Prullans.net) la de 6 gossos nòrdics i Víctor Carrasco la d’esquijòring.

Deixa un comentari