Campionat de Catalunya de ROGAINING modalitat 8 hores, a Vilassar de Dalt | La Clau -Revista gratuïta del Maresme
Publicat el 27/03/2012

El proper dissabte 5 de maig, el Club Esportiu Farra-O organitzarà per primera vegada a la seva història  el Campionat de Catalunya de rogaining en modalitat de 8 hores amb sortida i arribada a Vilassar de Dalt. La prova també serà classificatòria per al segon Campionat d´Espanya de Bombers.El rogaining és una cursa on, amb un temps màxim de 8 hores, uns 500 equips formats per 2 (i fins a 5) corredors han de cercar el màxim nombre de fites pels terrenys de la Serralada litoral amb l´única ajuda d´un mapa i una brúixola. La gràcia d´aquesta competició és que cada fita té una puntuació diferent (de 4 a 9 punts) i, per tant, l´estratègia que marqui cada conjunt dins del temps reglmentari és vital per intentar ocupar places de podi.
Fins ara, a Catalunya s´organitzen diverses rogainings de 6 hores de durada i és a l´estranger (on l´esport de l´orientació fa molts més anys que es practica) que les proves oficials són de 8 hores. El Farra-O creu que ja ha arribat l´hora que Catalunya es posi a l´alçada de les competicions internacionals i per això oferirà a tots els participants més de 40 quilòmetres quadrats de mapa molt desnivellat, turons mirant al mar, castells, mil·lers de roques, poblats ibèrics, coves i racons insòlits. Tot plegat farà d´aquests Campionats de Catalunya tot un espectacle.
El club maresmenc destinarà els guanys d´aquesta prova a un projecte solidari Pro-Burkina i mentre s´estiguin disputant els campionats oficials també organitzarà una cursa popular de 3 hores per donar a conèixer aquest esport a tothom.

Deixa un comentari