Publicat el 30/10/2017

Mataró aporta 10.000 i 6.000 € a les campanyes d’emergència de Mèxic pel terratrèmol i del Càrib pel pas de l’huracà Irma.

Les donacions a les campanyes d’emergència es fan a través dels Fons Català de Cooperació al Desenvolupament.

L’Ajuntament farà dues aportacions al Fons Català de Cooperació al Desenvolupament per sumar-se a la resposta d’emergència dels efectes del terratrèmol a Mèxic i també a la resposta d’emergència als efectes de l’huracà Irma pel seu pas pel Carib. Les aportacions són de 10.000 € per a la fase de reconstrucció mexicana i de 6.000 € per a la fase de reconstrucció als països del Carib.

El passat 7 de setembre, un terratrèmol de magnitud de 8,2 graus a l’escala de Richter va sacsejar el sud i centre de Mèxic. Segons informacions oficials, el sisme va provocar la mort de 90 persones i un balanç de 2,5 milions de persones damnificades i amb necessitats urgents d’ajut humanitari. Després, el 19 de setembre, es va produir una nova rèplica que va incrementar el nombre de víctimes i de damnificats. L’objectiu de l’ajuda és poder garantir al màxim que els recursos arribin oportunament als territoris afectats i amb visió de procés.

L’huracà Irma ha estat un dels més potents que s’ha format per l’oceà Atlàntic, va tocar terra el 4 de setembre i va passar amb força devastadora pel Carib, Les Antilles, Puerto Rico, República Dominicana, Haití, Cuba i Florida. El nombre de morts varia segons el país però el nombre de víctimes i de damnificats és elevat. Després de les accions urgents d’actuació, ara cal tasques de reconstrucció i de rehabilitació dels territoris afectats.

L’Ajuntament de Mataró fa les aportacions a través del Fons Català de Cooperació al Desenvolupament, organisme sense afany de lucre amb qui va renovar el conveni de col·laboració el juny del 2016.

Una de les imatges de l’huracà Irma al seu pas per República Dominicana. Foto: Creative Commons

Deixa un comentari