Publicat el 11/02/2020

Les docents i investigadores del TecnoCampus reivindiquen la igualtat en aquest àmbit i el foment de les vocacions femenines

El TecnoCampus s’ha adherit a la campanya #SheInspiresMe, una iniciativa de la Universitat Pompeu Fabra a les xarxes socials, a la qual estan adscrits els centres universitaris del TecnoCampus, que té com a objectiu donar més visibilitat a la tasca que fan les dones en l’àmbit de la ciència.
La iniciativa coincideix amb la celebració, el dimarts 11 de febrer, del Dia Internacional de les Dones i les Nenes a la Ciència.

La Comissió d’Igualtat del TecnoCampus ha convocat, per fer-se una fotografia i compartir-la a les xarxes socials, les docents i investigadores del TecnoCampus, un tal de 34 persones, que representen un 37% de tot el professorat que fa recerca en les tres escoles universitàries del TecnoCampus. Totes elles formen part de grups de recerca en àmbits com la tecnologia, la salut o les ciències socials.
Si bé per motius d’agenda no totes han pogut aparèixer a la foto, la imatge vol ser representativa de la reivindicació d’igualat en aquest àmbit.

Aquesta acció, divulgativa i simbòlica, s’afegeix a les diverses accions que els darrers anys ha impulsat el TecnoCampus per  fomentar les vocacions científiques entre les nenes i les joves. Entre aquestes iniciatives, cal destacar la HackGirl, una hackathon en femení celebrada el curs passat. O TecnoGirl, un conjunt d’activitats divulgatives, com una exposició sobre dones científiques i diversos tallers, organitzada conjuntament amb les biblioteques de Mataró i el suport de la Diputació de Barcelona. A més, el sistema de beques als estudis de grau que es convoquen cada any incorpora, des del curs passat, una puntuació addicional per facilitar que més noies accedeixin als estudis d’enginyeria, tradicionalment molt masculinitzats.

 

 

Deixa un comentari