Publicat el 13/02/2024

Des de la Brigada d’Obres i Serveis de Canet de Mar, volen recordar a tots els ciutadans que les canonades no són papereres, i al vàter només paper higiènic

 

 

Els residus que no hauríem de llençar als desaigües inclouen tovalloletes humides, bastonets per les orelles, preservatius, tampons, compreses, bolquers, i tots aquells elements no biodegradables que poden provocar embussos greus a les canonades.

L’Ajuntament de Canet de Mar ha posat en marxa una campanya de sensibilització per evitar el llançament de residus inadequats pel vàter o l’aigüera i que han d’anar al rebuig, per evitar embussar canonades i perjudicar el funcionament de les clavegueres.

Amb l’objectiu de conscienciar la població, destaquen que l’any 2023 l’Ajuntament va destinar una quantitat considerable, concretament 13.233,80 euros, per a tasques de desembussar la xarxa de clavegueram. S’han identificat diversitat de residus, sobretot tovalloletes humides, que podrien haver-se evitat.

Tovalloletes, bolquers, tampons, compreses, preservatius i altres residus no biodegradables queden atrapats a les canonades, ocasionant embussos que requereixen intervenció tècnica per ser resolts. La situació és prou greu, i des de la Brigada d’Obres i Serveis demanen NO llençar aquests residus on no toca.

On s’han de llençar aquests residus? Al contenidor de rebuig!
Els bolquers es poden disposar en bosses identificades amb l’adhesiu taronja proporcionat per l’Oficina d’Atenció Ciutadana de l’Ajuntament, i seran recollits durant la rutina regular de recollida d’escombraries.

 

Redacció

 

 

Deixa un comentari