Publicat el 03/11/2014

Segons s’explica en el butlletí digital de l’Ajuntament teianenc, enguany se celebra el 50è aniversari de la recuperació de les campanes de la “Catedral de la Costa”, que van ser arrabassades l´any 1936 per a construir armes de guerra. Gairebé 30 anys després, a l´any 1964 tot el poble de Teià va fer pinya i va participar, en la mesura de les seves possibilitats, per fondre unes campanes noves i així poder dignificar el campanar.
Actualment, i passats 50 anys sense cap intervenció destacable, el campanar presenta un lamentable estat que crida a una profunda restauració.
Per aquest motiu, des de l´Espai Sant Martí tenen la intenció de condicionar el campanar per poder-lo visitar, ja que és un patrimoni cultural dels teianencs força desconegut. A través de la Parròquia i de l´Espai Sant Martí s´ha creat una comissió amb la finalitat de promocionar i divulgar la funció dels campanars i s´ha iniciat una campanya, que volen fer arribar a tot el poble (escoles, entitats, empreses i veïns), amb la intenció de recollir fons per sufragar la restauració.
Amb el pas dels anys la silueta del nostre campanar ha esdevingut un símbol de Teià i ha servit, a més de les conegudes funcions religioses, per fer saber l´hora als teianencs, per informar de la mort d´un veí, per cridar a sometent o per alertar a la població de qualsevol perill o succés de força major (incendi, riada, etc.)”, asseguren en el marc d’aquesta campanya en la qual es recaptaran fons a més de fer-se un programa d’actes fins l’11 de novembre, Diada de Sant Martí.

Deixa un comentari