Publicat el 13/11/2020

La consellera Teresa Jordà defensa que el verd “millora l’entorn i el benestar físic i emocional”

El Departament d’Agricultura, Ramaderia, Pesca i Alimentació llança a partir de dilluns la campanya ‘Fem créixer el verd’, pensada per augmentar el consum de flor i planta ornamental a Catalunya.
Aquesta és la primera vegada que el Govern impulsa una iniciativa d’aquestes característiques en aquest sector. “Fa anys que demanem l’atenció de l’administració. Som petits però ens agrada que se’ns tingui en compte”, ha reivindicat la presidenta del Mercat de Flor i Planta Ornamental de Catalunya, Mercè Martínez.  En aquest sentit, la consellera Jordà ha reconegut tenir un deute amb el sector que espera poder “compensar”.

La campanya que s’ha presentat aquest divendres es podrà veure i escoltar a mitjans digitals i a la ràdio, a partir de dilluns, i també es podrà veure en diferents punts de publicitat exterior. La inversió que ha fet el Departament és de 95.000 euros i la difusió es farà entre el 16 i el 30 de novembre, amb l’objectiu que es puguin repetir iniciatives similars pròximament.
Jordà defensa que l’acció es pugui replicar la pròxima primavera per recordar com de traumàtica va ser la darrera primavera, amb l’estat d’alarma i el confinament domiciliari. “Ens va perjudicar i afectar profundament”, recorda la presidenta del Mercat de Flor i Planta Ornamental de Catalunya. El sector ha perdut amb la covid-19 més de 100 MEUR. Mercè Martínez, però, vol ser optimista i revela que la crisi de la primavera de 2020 també va servir per evidenciar que “flors, plantes i jardins aporten un benestar físic i emocional” a les persones.
La consellera demana consumir-ne a casa i també promocionar-les des de les administracions. En aquest sentit, Jordà a reivindicat també el moviment Viles Florides que “persegueix millorar la imatge de pobles i ciutats de manera mediambiental en una societat cada vegada més urbanitzada i allunyada dels espais naturals”. Amb flors i plantes, afegeix la consellera, hi guanya “tothom”.
La titular d’Agricultura també ha destacat la importància del sector des del punt de vista econòmic i sostenible i no s’ha arronsat a l’hora de fer autocrítica. “Ens ha faltat fer pedagogia per explicar que una ponsètia també és de proximitat i que floricultors i viveristes també treballen la terra”, més enllà de pagesos, ramaders i pescadors.

Pel que fa a les dades, la producció i comercialització de flor i la planta representa un 14,75% en volum econòmic de la producció vegetal final i el 4,8% de la producció final agrària, amb una facturació anual de més de 200 MEUR, segons dades de 2017. A més, el sector de la flor i la planta ornamental dona feina a més de 2.000 treballadors directes.

ACN Vilassar de Mar

Foto: La consellera d’Agricultura, Ramaderia, Pesca i Alimentació, Teresa Jordà, i la presidenta del Mercat de Flor i Planta Ornamental de Catalunya, Mercè Martínez, durant una passejada al Mercat, el 13 de novembre de 2020

Deixa un comentari