Publicat el 12/05/2021

L’Ajuntament de Premià de Mar ha posat en marxa una campanya de sensibilització i conscienciació ciutadana amb l’objectiu de reduir la presència d’aliment pels coloms a la via pública

La campanya la duran a terme agents de civisme amb el suport d’un díptic informatiu fet amb la col·laboració de la Diputació de Barcelona. També es preveu la instal·lació de cartells informatius als espais públics on s’ha detectat una problemàtica al respecte.
La disponibilitat d’aliments és la raó que explica la presència de coloms en un lloc determinat. Aquests animals poden trobar aliment de manera natural, però donar-los menjar afavoreix la seva reproducció i l’augment descontrolat d’exemplars, fet que pot causar problemes de salut pública, a més d’augment de brutícia i l’aparició de plagues.

Cal recordar que l’Ordenança Municipal Reguladora de la Tinença d’Animals regula en l’article 20 l’alimentació a la via pública: “No és permès alimentar de manera general els animals (gossos, gats, gavines, coloms, etc.) a la via pública, parcs, solars o altres espais similars.” L’incompliment de l’ordenança pot comportar multes de fins a 400 €.

Punts de concentració de coloms
L’any passat, l’Ajuntament va encarregar a una empresa especialitzada una auditoria que va identificar els punts de més concentració de coloms de la vila, els quals estan associats directament amb punts d’alimentació habituals. La campanya incidirà principalment en aquests espais.
Per altra banda, des de l’Ajuntament s’ofereix assessorament als particulars o a les comunitats de veïns sobre els mètodes preventius existents per evitar les molèsties que ocasionen els coloms. Podeu adreçar les vostres consultes a: salutpublica@premiademar.cat

 

 

Deixa un comentari