Campanya per evitar la davallada de venda de roses aquest Sant Jordi | La Clau -Revista gratuïta del Maresme
Publicat el 20/04/2011

El Mercat de Flor i Planta Ornamental de Catalunya, a Vilassar de Mar, tot un referent del sector, alerta que enguany, la Diada de Sant Jordi, la jornada de venda de flor més important de l’any de roses cau en un dissabte de Setmana Santa i això fa preveure una davallada de vendes.
Per aquest motiu, el sector promou accions que permeten ampliar la campanya de venda durant tota la setmana. Des del Mercat també s’avisa que “només la jornada de venda del patró de Catalunya és capaç de salvar la temporada de molts floristes i productors”.
Precisament, enguany, en caure en dia festiu i Setmana Santa, s’espera una davallada de vendes de roses al Mercat de Flor i Planta Ornamental de Catalunya, ja que es perden també les comandes de particulars i empreses, que representen un terç de les anuals per als productors i majoristes. I tot plegat, segons expliquen, afecta també els importadors i els floristes.
Per pal·liar els efectes negatius que pugui tenir aquest Sant Jordi per aquestes causes, des de principis de 2011 els sectors implicats han treballat per intentar evitar-ne al màxim els efectes negatius. Així, el Gremi de Floristes de Catalunya ha creat un cartell amb el lema “No esperis l’últim dia, tens tota la setmana”, per potenciar la venda de roses del dilluns 18 al  dissabte 23 d’abril. També, la campanya que es va engegar una setmana abans de la Diada, anima els floristes a decorar l’aparador amb motius de Sant Jordi des del mateix dilluns per tal d’estimular els encàrrecs de rosa per al dia 23, sobretot si el client ha de marxar.
Per contra, una altra de les conseqüències d’un Sant Jordi en dia festiu i dins de la Setmana Santa serà la descentralització de la Diada de la ciutat de Barcelona. En aquest cas es preveu una major afluència de públic i d’actes de celebració i signatures d’autors en d’altres zones fora de la gran ciutat, on també és previsible que augmenti la venda de roses.

Deixa un comentari