Campanya gratuïta de detecció de glaucoma i degeneració macular a Premià de Mar | La Clau -Revista gratuïta del Maresme
Publicat el 07/11/2012

Fins al 23 de novembre, l´Institut Oftalmològic Tres Torres oferirà a Premià de Mar revisions oculars gratuïtes amb l´objectiu de fer un diagnòstic precoç de glaucoma i/o degeneració macular. La campanya compta amb el suport de la regidoria de Salut Pública i va dirigida a tota la població, especialment als majors de 45 anys.
Les revisions es faran en una unitat mòbil al Centre Cívic, fins al 23 de novembre, de 10h a 14h i de 15h a 18h. No cal demanar cita prèvia.
El glaucoma
és un terme genèric per a designar un grup de malalties que causen danys al nervi òptic i la pèrdua progressiva del camp visual de manera irreversible. El glaucoma no presenta símptomes i per tant és molt important anar fent revisions per controlar la pressió intraocular.
Els principals factors de risc de la malaltia són la hipertensió ocular, la miopia elevada, la diabetis, la hipermetropia, el tractament de corticoides, familiars directes amb glaucoma i tenir més de 40 anys.
La degeneració macular
associada a l´edat és una de les causes més freqüents de pèrdua visual en persones majors de 65 anys. Es tracta d’una malaltia progressiva degenerativa que afecta al centre de la retina, anomenada màcula. No causa ceguera total però dificulta la lectura o el treball si no s’utilitzen dispositius especials per a visió reduïda.

Deixa un comentari