Campanya de mobilitzacions per salvar l’Escola Angeleta Ferrer de Mataró | La Clau -Revista gratuïta del Maresme
Publicat el 01/02/2013

A l’AMPA de l’escola Angeleta Ferrer de Mataró estem organitzant una campanya de mobilitzacions per salvar la nostra escola, tancada des del passat 8 de novembre i temporalment ubicada a l’edifici de l’escola Torre Llauder, però sense un futur immediat clar. Trobareu més notícies i fotos dels actes i les mobilitzacions que estem duent a terme al nostre blog: http://ampa-angeletaferrer.blogspot.com.es/


Novetats: La situació de l’escola Angeleta Ferrer arriba al Parlament de Catalunya
El 16 de gener de 2013 el Grup parlamentari d’ICV-EUiA ha presentat un Proposta de resolució sobre l’edifici de l’Escola Angeleta Ferrer, de Mataró al Parlament de Catalunya que s’ha publicat al Butlletí Oficial del Parlament de Catalunya (BOPC) d’aquest dilluns 28 de gener. El text proposa que el Parlament insti el Govern de la Generalitat a estudiar la viabilitat de rehabilitar l’edifici de la plaça de Cuba, perquè l’escola hi pugui tornar; que acceleri els tràmits per construir l’escola nova; i establir un calendari de construcció del nou centre amb un compromís ferm, en coordinació amb l’Ajuntament de Mataró. Els continguts són similars a la Resolució que va aprovar l’Ajuntament de Mataró sobre l’escola el passat 13 de desembre, amb el suport unànime de tots els grups municipals.
 
El cas de la nostra escola es debatrà properament al Parlament, concretament a la Comissió parlamentària d’Ensenyament i Universitats, i els membres de l’AMPA han previst d’assistir-hi.


Trobareu informació de la Proposta de Resolució al Parlament a l’enllaç següent:. http://www.iniciativa.cat/mataro/news/43398 i al BOPC 15, de 28.01.2013, pàgines. 22 i 23. De la Resolució aprovada per l’Ajuntament de Mataró a: web de l’Associació de Veïns de Mataró Centre


Actes que s’ha fet:


– Pintada d’un mural on ha d’anar la nova escola:
El diumenge 16 de desembre de 2012, les famílies de l’escola Angeleta Ferrer van pintar un mural als murs dels terrenys on s’ha de construir la nova escola, l’antiga fàbrica de paper de Can Fàbregas.


Vestits amb les samarretes taronges reivindicatives, els nens i les nenes, amb l’ajut de pares i mares, van pintar el logo “Salvem l’escola Angeleta Ferrer” a les parets dels carrers Lepanto i Churruca. També hi van penjar molinets de colors i van deixar les seves mans estampades a la porta per on voldrien entrar ben aviat.


Trobareu més fotos de la pintada a: http://ampa-angeletaferrer.blogspot.com.es/


– Recollida de signatures per demanar que l’escola torni al centre de la ciutat:


El dissabte 29 de desembre de 2012 els pares i mares de l’Escola Angeleta Ferrer van estar recollint signatures de suport perquè l’escola Angeleta Ferrer torni al centre de la ciutat al més aviat possible. Al matí van estar a la plaça de Cuba, i a la tarda a la Plaça Santa Anna, i en un sol dia es van recollir més de 1.600 signatures.


Durant tot el mes de gener els comerços de la Plaça de Cuba i Rodalies estan col·laborant per recollir signatures entre els seus clients i aquella gent que hi vulgui donar suport, per ajudar a pares i mares en aquesta mobilització. L’AMPA ha previst lliurar les signatures a l’Ajuntament de Mataró i a la Generalitat de Catalunya durant el mes de febrer.

Deixa un comentari