Campanya de la la Policia Local d´Alella per prevenir robatoris als comerços | La Clau -Revista gratuïta del Maresme
Publicat el 03/12/2012

Amb l’increment de l’activitat comercial i l’afluència de gent al carrer amb motiu de la celebració de les festes nadalenques, augmenta també el risc que es produeixin situacions delictives com ara furts, estafes o robatoris que poden afectar tant als comerciants com als clients. Per intentar minimitzar aquest risc, la Policia Local d’Alella ha posat en marxa, un any més, una campanya preventiva i informativa adreçada a tots els comerços de la localitat que es du a terme del 30 de novembre al 5 de gener.
Els agents visiten els comerços locals per informar els botiguers que han d’estar alerta i facilitar-los un fullet informatiu, editat per la Policia Local, amb consells de seguretat per als comerciants i els treballadors i treballadores de les botigues, que té com a finalitat informar de les mesures que s’han de tenir en compte per prevenir i reduir el risc de patir actes delictius, com furts o estafes.
El fullet es repartirà aquest mes de desembre entre tots els comerços del municipi i a la Fira de Nadal.
Reforç de la presència policial
La tasca informativa als comerços es complementa també amb un increment de la presència policial en totes les zones de la població on s’ubiquen comerços, ja sigui amb agents destinats a aquesta tasca, o amb un increment de pas de les dotacions policials que habitualment patrullen pels carrers del municipi.
Què cal fer?
• Observar els moviments estranys o comportaments sospitosos de les persones que accedeixen a l’establiment.
• No acumular ingressos a les caixes enregistradores i prendre mesures de seguretat quan es faci el tancament de la caixa, com ara tancar bé l’establiment i baixar les persianes.
• Comprovar l’autenticitat de les targetes de crèdit i dels bitllets abans de realitzar un cobrament.
• No deixar gènere de valor a l’abast de les persones que accedeixen a les botigues.
• Avisar la policia (trucant al 112/092 o bé al 93 555 24 12) si teniu coneixement d’un fet delictiu o en sou testimoni i esperar l’arribada de la patrulla sense tocar res.
Més informació:
http://www.alella.cat/ARXIUS/2012/Governacio/Triptic_Comec_Segur.1.pdf

Deixa un comentari