Publicat el 01/10/2021

Aquest diumenge – després d’un any en blanc per la pandèmia – torna l’IRONMAN Barcelona, i ho fa presentant un format únic i espectacular

 Calella es torna a convertir el proper diumenge 3 d’octubre, en la capital mundial de l’IRONMAN.  La competició d’aquest cap de setmana serà la prova més important i de més magnitud del món de la marca. Enguany, i de manera inèdita, els atletes de la llarga distància i del 70.3 (la meitat del recorregut) competiran el mateix dia i al mateix temps.
Un total de 4.000 atletes (2.000 participants a la llarga i 2.000 a la 70.3) es donaran cita per saber quin és el primer en traspassar la línia de meta, situada al Passeig de Garbí, custodiat pel Far.

La competició arrancarà amb la natació. Els atletes entraran a l’aigua a l’alçada del Monument a la Sardana i arribaran al Camp de Futbol de Mar. Allà hi haurà el bike park pels participants de llarga distància, mentre que els de la 70.3, agafaran la bicicleta al pàrquing de la Renfe, habilitat per fer la primera transició de la prova. Als pedals, la competició ha contemplat un únic circuit Calella-Montgat-Calella, de 93 km la cursa curta, i 180 km la llarga.
La cursa a peu es farà pel camí de la platja fins el final de Pineda (cursa curta) i fins a Santa Susanna (cursa llarga).

Calella, una finestra al món
Atletes de fins a 85 nacionalitats passaran per Calella durant el proper cap de setmana. L’Alcaldessa, Montserrat Candini celebra que “Calella sigui, un cop més, una finestra al món. Veure els carrers de la ciutat, plens d’atletes, de diferents nacionalitats, és un orgull. Significa que Calella creix, i que nosaltres seguim apostant de manera incondicional per l’esport com a motor de canvi”.

El ressò internacional de la prova queda demostrat amb la confirmació de la presència a la ciutats de representacions consulars de –com a mínim—dues de les potencies mundials com son els Estats Units i Rússia. En el cas de Rússia hi assistirà el cònsol general, Alexandr Pankov que ha acceptat la invitació de l’alcaldessa Candini.

Una oportunitat per enfortir el teixit econòmic de la ciutatç
L’IRONMAM no solament situa la ciutat al centre d’una de les competicions més importants del món sinó que suposa una font d’ingressos per a la ciutat. El turisme, el comerç, la vida social i el teixit empresarial s’enforteixen de forma exponencial cada cop que Calella acull aquesta prova. S’ha de tenir en compte que cada atleta porta una mitjana de 2 o 3 acompanyants; aquesta dada també és molt significativa pel que fa l’ocupació hotelera i pel creixement de l’hostaleria.
Per això, el passat mes d’abril  l’alcaldessa Candini, i el director regional d’EMEA, Agustí Pérez, van oficialitzar el conveni de col·laboració que allarga tres anys més la relació de Calella amb la prova IRONMAN.
A l’any 2019, quan es va celebrar la última edició de l’Ironman, la ciutat va rebre un impacte econòmic de grans magnituds, superant els 20 milions d’euros.

Redacció
Imatge i Font: Ajuntament de Calella

 

Deixa un comentari